Öncelikli Hedefim Engelsiz Şehir

Ak Parti Hendek Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Çiçek öncelikli hedefinin engelsiz şehir olduğunu belirtti.

Öncelikli Hedefim Engelsiz Şehir


Ak Parti Hendek Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Çiçek ile Aday Adaylığı süreci hakkında yaptığımız sohbet esnasında projeleri hakkında üzeri kapalı bilgiler verdi. Projelerinin tamamını bir süreç dahilinde açıklayacağını dile getiren Çiçek öncelikli hedefinin Engelsiz Şehir olduğunu belirtti.

Çiçek, sohbet esnasında konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, İlçemizde yapmayı düşündüğümüz çok şey var ama bunlardan en önemlisi şehrimizi engellilerimiz için engelsiz bir yapıya kavuşturmak.

Belediyemizin bugüne kadar bununla ilgili atmış olduğu bir çok büyük adımlar oldu fakat biz daha da üzerine koyarak devam edeceğiz.

Şehrin yeni yapısını öyle bir şekillendireceğiz ki bütün engelli vatandaşlarımız neredeyse hiç yardım almadan ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Konutlarda, sosyal alanlarda belediyemizin kontrolünde olan tüm hizmet binalarında, tüm ticaret alanlarında yapacağımız değişikliklerle engellilerin kullanımını kolaylaştıracağız.

Engelli kullanımına uygun olmayan işletmelere çalışma ruhsatı vermeyeceğiz. Belediye bünyesinde işaret dili kursları açarak öncelikle kendi personelimize ve vatandaşlarımıza işaret dili eğitimi vererek konuşma ve duyma engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracağız bu sayede taleplerini gelip kendileri rahatlıkla yapabilecekler.


Yine belediye bünyesinde fizik tedavi merkezleri ve sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet veren psikolojik destek merkezleri kuracağız. Gerekirse evde hizmet vereceğiz. Engelli vatandaşlarımızı hayata küstürmeyeceğiz aksine hayata bağlayacağız.


Bu konunun projelerinden sadece bir tanesi ama en önem verdiği proje olduğunu dile getiren Çiçek, çocuklarımız ve yaşlılarımız için de çok önemli çalışmalarımız var fakat bunları da zamanla değerli halkımızla paylaşacağız diyerek sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmete hazır olduğunu sözlerine ekledi.


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184