PROVOKATÖR DE İLAN ETSELER, KEMALİYE HALKININ DESTEKÇİSİYİZ

Hendek’de yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesine yönelik Kemaliye Mahallesi sakinlerinin isyanı giderek büyürken, mahalle halkına MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu’dan destek geldi.

PROVOKATÖR DE İLAN ETSELER, KEMALİYE HALKININ DESTEKÇİSİYİZ


Turgut Babaoğlu, Belediye Başkanı Ali İnci’nin halkı vaadlerle kandırıp ikna ederek alel acele başlattığı proje için, zamanında ne söylediyse haklı çıktığını öne sürerek, şimdi yapılması gerekenin halkla birlikte mantıklı çözüm bulunması olduğunun altını çizdi.

Kemaliye halkına desteğimizi bir parti hareketi gibi algılamak isteyenler olabilir, hatta bizi olayları provoke etmekle suçlayabilirler. Ne olursa olsun halkın ortak mutabakatla alacağı kararın her zaman arkasında dururuz”diyen MHPli başkan adayının “Kentsel Dönüşüm Projesi” ve Kemaliye halkının isyanıyla ilgili o çarpıcı yorumu;

Hangisi?

Kentsel dönüşüm mü? Kemaliye Mahallesi dönüşüm projesi mi? Riskli alan uygulaması mı? Yoksa?...

Yalan vaadlerle halkı ikna etti

Bu süreç aslında başlangıç aşamasında bitmişti, çünkü mahalle halkının fikri alınmadan başlatılmak ıstenen bir projenin basarılı olamıyacağı bilinebilirdi.

Başkan herkese ragmen bireysel görüşmelerle çok miraslı ve hiç mirasçısı olmayan yaşlı insanlarla, siyasi olarak kendine yakın ınsanları yalan vaadlerle ıkna ederek yerlerini satın aldı ve alel acele, onaylanmamış, ruhsatsız bir proje için temel atma töreni yapıldı. Ben bunu o gün “tiyatro oynanıyor” diye yorumlamıştım, çok geçmeden dogrulugu ortaya çıktı ve kaçak inşaat duruduruldu, suyu kesildi.

Sürecin önü kesildi

Ardından mahalle halkının yürütmeyi durdurmak üzere açtığı davalar kazınıldı, akabınde belediye karsı atakla mahalleyi kentsel dönüşümden çıkardı, kemaliye mahallesi dönüşüm projesi oldu, onda da başarılı olamayınca, mahallenin tamamını bakanlar kurulu kararı ile riskli alan ilan etti, peşinden acele kamulaştırma davası gundeme geldi. Fakat mahalleli tarafından açılan davalarla sürecin önü kesildi.

Halk, tepkisinde haklı

Son olarak Ali Başkan, Bakanlar Kurulu’na kemaliye mahallesinde ilgili parsellerle alakalı kamulaştırılması üzerıne Bakanlar Kurulundan karar çıkarttırdı ve uygulanması için mahkemenın gönderdiği heyet mahallemıze tespit yapmaya geldi.

Fakat bu durumdan haberdar ve artık sabrı taşan mahalleli toplanarak önce heyetin karşısına geçerek, sonra da Belediyenin önünde toplanarak demokratik haklarını kullandılar ve haklı tepkilerini dile getirdiler.

Evimi terk etmem ama…

Bir mahalle sakini olarak, kendi düşünceme göre hareket ederek tercihimi istediğim gibi kullanabilirim. Bu anlamda tercihim evimde kalmak, mahallemi terketmemek. Fakat siyasi birisi olunca durum farklılaşıyor, herkesi temsil etmeniz, herkesin hakkını savunmanız, kendi çıkarınızı bir kenara itmeniz gerekiyor.

Bizim işimiz daha zor

Mahallede birkaç farklı durum var, bir yanda evini-yerini vermiş ve kirada oturan, projenin sonuçlanmasını bekleyip evlerine geçmeyi bekleyenler, bir yanda ne koşulda olursa olsun yerlerini, evlerini teslim etmeyecek olanlar, öte yanda da, yerini vermek isteyen, ancak gerek komşu baskısı, “acaba komşuma yanlış yaparmıyım” diyenler, gerekse Ali Başkana olan guvensizlik “acaba gercekten malımın değerini alıyormuyum” yada “acaba kandırılıyor muyum” diye şüphesi olanlar. Bu anlamda bizim işimiz çok daha zor.

Mantıklı kararı halk verebilir

Şu durumda tek bir düşünce dogru bir karar olarak kabul edilemez. Bu işin doğrusu projeni ortaya koy neyaptığını herkez görsün bir heyet olsun içinde mahallelide olsun.

Bu proje kemaliyenin projesi, asıl sahipleri bütün gerçekleri bilsin. Projenin başında kim var projeyi yapan mimar neden bu işin başında değil. Yapılan planda yanlışlar hala devam ediyor. Bir bölge tamamlanmadan her adadan bazı mülklerin istimlak edilmesi düşündürücü. Ağlayan insanlar beddua eden analar var bu iş böyle yapılmaz. Önce güven ve şeffaflık gerekir. Cuma günü gördüğümüz durum acı kasap et birileri can derdinde bu insanlara cocuklara yazık korkuyorlar.

Gelinen noktada idarenin bir durum tesbiti yapması gerekir. Herne olursa olsun biz mhp olarak vatandaşımızın yanında olacağız. Kocaman bir mahalle masanın altına saklayarak bu iş devam etmez. Bu işin doğrusu aslında en başta olması gereken şeydi. Başkan projesini ortaya koyacak, ne yapmak istediğini herkes görecek, ayrıntılı bir şekilde kazanç ve kayıplar anlatılacak . Vazgeçilirse kazanç ne olur, kayıp ne olur, devam edilirse ne kazanılır  ne kaybedilir? Bunlar iyice düşünülmeli ve mantıklı karar verilmeli.


Heyet önerisi

O yüzden bu kararı da ancak mahalle halkı verebilir, mahalle halkının tamamının temsil edildiği (daha önce yerini verenler-hiçbir şekilde vermek istemeyenler ve şartlar oluştugunda vermek isteyen, verme ihtimali olanlardan oluşan) bır heyet oluşturulması, tamam mı yoksa, devam mı  kararının oradan çıkması daha dogru olur. Koskoca bır mahalle yok sayılarak proje yapılamaz.

Siyasi parti hareketi gibi göstermek isteyebilirler

Son olarak biz, yani Mhp, mahalle halkının tamamen doğaçlama yapmış oldugu demoktarik hak arama hareketini destekliyoruz, fakat desteklerken de bunun bir siyasi parti hareketi olarak gösterilmeye çalışılmaması, o kadar ınsanın emeğinin heba edilmemesi adına da temkinli davranıyoruz. Çünkü karşımızda her türlü hareketi leyhine cevirebilecek bır zıhnıyet var.

Provokasyonla suçlayabilirler

Çevre bakanlığı’na şunu bile diyebilirler “aslında mahalleli bu işi istiyor ama x partı bunu provoke ediyor” bahanesini ortadan kaldırmalıyız. Mahalle halkının tamamının ortak bır mutabakatla alacağı her kararın arkasında duracağımızı, herzaman onların yanında olacagımızı bir kez daha ifade ediyorum.

(Haber; Hülya Sürücü)

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184