REYHAN AZAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

CHP Hendek İlçe başkanı Reyhan Azak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

REYHAN AZAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI


Reyhan Mesajında,Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961’de kabulüyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Demokrasilerde yasama, yürütme, yargı kuvvetlerinin karşında onları kamu adına denetleyen 4. güç olan basın, olmazsa olmaz bir yere sahiptir  Gazeteciler halkın adına halkın sözcülüğünü yapan insanlar olması nedeniyle gazetecilik çok onurlu bir meslektir.

TBMM‘de 212 sayılı yasanın kabulü gazetecilerin çalışma koşullarına iyileştirmeler getirdi. Gazete patronları bu yasaya karşı çıkarak üç gün boyunca gazete çıkarmama kararı almışlardı. Basın emekçileri bu durum karşısında sessiz kalmayarak 10-11-12 Ocak 1961 tarihinde “BASIN” adında bir gazete çıkardılar. Bu tarihten sonra her yıl “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı.


Bugün gazetecilerin durumu 212 sayılı yasanın kabulünün öncesindeki gibi kötü bir durumdadır. Otuzun üzerinde gazeteci halen cezaevindedir. Daha geçenlerde yazdıkları bir haberden dolayı Yılların deneyimli iki gazetecisi Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanarak Silivri cezaevinde tek kişilik tecrit hücrelerine konulmuştur.

Tutuklu gazetecilerin yanı sıra yüzün üzerinde gazeteci de yaptıkları haberlerden dolayı  yargılanmaktadır.Gözümüz,kulağımız olan görsel ve yazılı basınımıza hayat veren gazetecilerin özgürlüğü aslında bizim özgürlüğümüzdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaz kış demeden gecesini gündüzüne katarak halkımızın haber alma özgürlüğü için çabalayan ülke basınımızın değerli emekçilerinin gazetecilerin gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Reyhan Azak
CHP Hendek İlçe Başkanı


Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184