SAKAL VE CANLI’DAN DEĞERLENDİRME

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal ve Ak Parti Hendek İlçe Başkan Yardımcısı Hamit Canlı Basın mensupları ile kahvaltı sonrası değerlendirmelerde bulundular.

SAKAL VE CANLI’DAN DEĞERLENDİRME


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal ve Ak Parti Hendek İlçe Başkan Yardımcısı Hamit Canlı Hendekli Basın mensupları ile yapılan kahvaltı sonrasında Basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Ak Parti Teşkilatları 24 Haziran Seçimlerine hazır mı?
Şenay Sakal ve Hamit Canlı başkanlar sanki ağız birliği yapmışçasına; “Ak Parti Teşkilatları yarın seçim olacakmış gibi çalışmıyorlar. Bizim teşkilatlarımız bugün seçim olacakmış gibi hazır bir şekilde bekliyorlar. Biz, 23 Haziran Seçimleri değil 2023’ ede hazırız. Teşkilatlarımız seçimlere hazırdır diye cevap verdiler.

24 Haziran Seçimlerinde Ak parti Listelerinde Hendek’li bir isim olacak mı?
Şenay Sakal, Ak Parti bu ülkeye farklı bir siyaset getirdi. Edirne’den Kars’a kadar bir bütünüz. Diyarbakır neyse İstanbul o dur. İstanbul neyse Diyarbakır o dur. Sakarya listeleri için Hendek’ten müracaat olduğunda, partimizin yetkili kurulları değerlendirmelerini yaparak karar verecektir. Partimiz kimi gösterirse bizler çalışacağız. Hendek’ten listeye biri girerse, çok seviniriz. Hendek, bu konuda ilçeler arasında en şanslı ilçe. Aday adaylarına duyurulur. Hendek için iyi olur diye cevapladı.

24 Haziran Seçimleri için MHP ile birlikte ortak bir çalışma yapılacak mı?
Hamit Canlı, Cumhur İttifakında Genel merkezin koyduğu kurallar ve şartlar doğrultusunda MHP İlçe başkanı Turgut Babaoğlu ile görüşeceğiz, fikir alış verişi yapacağız. Çalışmalarda birbirimize yardımcı olacağız diye cevapladı.

Cumhur İttifakı Milletvekili seçimlerini etkiler mi?
Hamit Canlı, bizim ittifakımız Cumhur ittifakı. MHP’li arkadaşlar kendi milletvekili adayları için çalışacak. Bizde kendi adaylarımız için çalışmalar yapacağız. Herkes kendi parti listeleri için çalışacak. Milletvekili seçimleri için ortak çalışma yapılmayacak diye cevapladı.

Seçimlerde oy oranı olarak bir hedefiniz var mı?
Canlı bu soruyu, son seçimlerde %71 oy aldık. Cumhur ittifakında hedefimiz %75-80 oy almak olacaktır. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz, daha çok çalışacağız diye cevapladı.

Hendek geçmiş yıllarda Büyükşehir belediyesinden alamadığı hizmetleri bugünlerde alıyor. Bunda Şenay Sakal’ın başkan vekilli olmasının bir etkisi var mı?
Şenay Sakal, bu konuda siyasi bencillik yapmamıza gerek yok. Ak parti Türkiye’de Edirne’den Kars’a diyorsa, bizde Sakarya’da; Taraklıdan Hendek’e, Kaynarca’dan Söğütlüye kadar bütün ilçelerde ihtiyaç neyse, hizmet veriyoruz. Bu yıl asfaltlama konusunda Hendek’te rekor kırıldı. Aynı şekilde Çamdağ bölgesinden gelen su eğim nedeniyle bulanık akıyordu. Şimdi o bölgede kaptaj yapıldı. Yakın bir zamanda su sorunu o bölgede kalmayacak, sularımız temiz akacak. Hizmet konusunda Büyükşehir başkanımız sayın Zeki Toçoğlundan istediğimizi alıyoruz. Zeki Toçoğlu başkanımız, hangi ilçede hizmet olarak eksiklik varsa, tespit edip hizmeti yapıyor. Hendek'e de 2017 yılında ciddi yatırımlar yaptı diye cevapladı.

Hendek’te çok başarılı bir Ak Parti Teşkilatı var. Bu başarının sırrı ne?
Hamit Canlı, biz, Şenay başkanımızdan başarı düzeyi çok yüksek olan bir teşkilat aldık. Biz, görevimizi aldığımız günden bugüne kadar başarı olarak üstüne koyarak geliyoruz. Her seçim döneminde oylarımızı arttırıyoruz. Şenay Sakal başkanımız Türkiye’de derece yapmış bir teşkilat devretti. Bizde bize teslim edilen teşkilatımızın başarı oranını düşürmemeye çalışıyoruz. Şenay başkanımıza başarı konusunda teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bu başarıda büyük payları olan Ali İnci ve İrfan Püsküllü başkanlarımıza da parantez açarak teşekkür ediyoruz.

Sanayi bölgesi, Üniversitesi olan 80 Bin nüfuslu bir ilçede neden Fen lisesi yok, neden sadece bir tane nitelikli okulumuz var?
Şenay Sakal, Eğitim çok farklı bir yatırım alanı. Şimdi yatırım yaparsınız, yatırım görselde görünür, fakat başarıyı yıllar sonra görürsünüz. Hendek ilçemizde ilçe milli eğitim müdürü yeni değişti. İlçe milli eğitim müdürlüğü yerel idare ve üniversiteyle iyi ilişkiler içinde olsun. Geçmiş yıllarda hatırlarsanız, Belediyemiz üniversite binalarının yapılmasına yardımcı oldu. Okullarımızın eksiklerine de yardımcı oluruz. Sorunlarda ağıt yakmadan, sorunu çözmeye çalışmalıyız. Siyasiler olarak Fen lisesi ve nitelikli okul konusunda üzerimize düşen neyse yaparız. Bu konuyla ilgili kaymakamlık bünyesinde Eğitim Şurası yapılabilir. Bu konuyla ilgili bir meclis oluşturulursa çok faydalı olur diye cevap verdi.

Hendekspor ile sohbet sona erdi
Büyükşehir başkan vekili Şenay Sakal ve Teşkilat başkanı Hamit Canlı, Bal ligine çıkan Hendek Sporu, Ege Cup’ da namağlup olarak 1.olan U12 Takımını tebrik ettiler. Bu başarıların kalıcı olması için, Hendek Sporun desteklenmesi gerektiğini söylediler. Tebriklerini bir siyasetçi gibi yaparak, inşallah Siyasette de Bal ligine çıkarız diye konuştular.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184