SOFU POLEMİKLERE SERT CEVAP VERDİ

Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu'dan Saski konusunda basın açıklaması.

SOFU POLEMİKLERE SERT CEVAP VERDİ


Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu geçtiğimiz günlerde yaşanan Saski polemiği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 13 Yıllık Ak Parti İktidarında Ülkemiz için hizmet yapmanın mücadelesini verdik. Eğitimde, Sağlıkta, Ekonomide, Ulaşımda, Belediyecilikte ve diğer tüm alanlarda İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz adına her zaman en iyisinin olması için çalıştık ve en iyi hizmetleri verebilmenin gayreti içinde olduk.

Bizim arzumuz ve isteğimiz her zaman insanlarımızın huzur içinde yaşaması, huzur içinde çalışması ve huzur içinde hizmet almasıdır.  Bulunduğumuz konum gereği siyaseten bu huzur ortamlarının varlığını sağlamak, korumak ve kollamak her zaman için önceliğimiz olmuştur.

01.01.2012 Gününden bu tarafa onurla gururla yürütmekte olduğum AK Parti Hendek İlçe Başkanlığım süresince hiçbir zaman birilerine laf yetiştirme basın üzerinden birilerini itibarsızlaştırma veya birilerine basın üzerinden bir takım iddialarda bulunmak sureti ile şahsıma ve partime prim kazandırma gayreti içinde olmadığım gibi bizim hakkımızda yapılan bu tip suni gündemlere de ne cevap vermek nede o konuları gündemime alarak bir siyasi ve toplumsal polemiğin içine girmek eğiliminde kesinlikle olmadım. Bu günden itibaren de bu çizginin dışına çıkmamakta kararlıyım.

Ancak son günlerde yaklaşmakta olan Genel Seçimlerden dolayı çeşitli muhalif çevrelerce seçim gündemi yapılmak amacı ile olsa gerek, hakkımızda bir takım iddialar ile açıklamalar yapılmaktadır. Bir kısım muhalif kesim Sendika çalışması yaptığımızın iddiasın da bulunurken bir kesim ise birilerinin işlerine müdahale edip ekmeği ile oynadığımızı iddia etmektedir.

Sendikalar çeşitli kurum ve kuruluşlarda hizmet veren STK’lardır. Siyasi görüşü ne olursa olsun hiçbir çalışanın ekmeği ile oynayacak düzeyde bir yaklaşım içinde olmayacağımızı bizi tanıyan herkes bilir. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Hendek ilçemizde hiçbir vatandaşımızın işsiz kalması arzu ettiğimiz bir durum değildir. Aynı zamanda hiçbir çalışanında bu tip siyasi polemiklerle basında yer bulacak şekilde alet olması da arzu ettiğimiz bir durum değildir. Bizler Hendek'de yaşayan bireyleriz ve hiçbir vatandaşımıza uzak değiliz. Kafalarında sorular oluşan herkesin ulaşabileceği bir konumdayız.

Sebep olduğumuzu düşündüğü bir konuyu bir vatandaşımız bizimle konuşmak yerine neden muhalefet ile konuşmak sureti ile mağduriyetini gidermek çabası içinde olsun. Şahsımla yapılan görüşmede konuyla herhangi bir alakam olmadığını belirtmeme rağmen muhalefetimiz sokakta duyduğu dedikodu ile hemen basını çağırmış ve bir takım açıklamalarda bulunmuştur.

Bizler hiçbir kurum ve kuruluşun hiçbir fabrika veya şirketin çalışanlarını dizayn etme çabası içinde olmadık ve olmayız. Bütün kurum ve kuruluşlardan tek istediğimiz hizmetlerini en iyi şekilde yapmaları ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmalarıdır. Bunu başarmak için kiminle nerde ve nasıl çalışacakları tabi ki müdürlerinin, amirlerinin ve daire başkanlarının insiyatifindedir.

Son olarak ise makam sahibi olan arkadaşlarımızın oy kaygısı, kendilerini ispat etmek amacı veya her ne sebep ile olursa olsun nedenlerini ve sebeplerini araştırmadan söyleyecekleri sözlere dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Gerek şahsımın, gerek partimin iddia edilmekte olan bu konu ile ilgisi yoktur.  Bu tarz davranışlar üzerinden yapılan siyasetler partimizin ve şahsımın siyaset anlayışı ile bağdaşmadığı gibi suçu isnat eden arkadaşlarımızın aklındakilerin yansıması olduğunu düşünmekteyim. Makam sahibi arkadaşlarımızın bu konulara daha duyarlı olmalarını, her dedikodu sonrası basın önünde açıklama yapmadan önce araştırma yapmaları gerekliliğini hatırlatmak isterim.

Yaklaşmakta olan Genel Seçimlerden dolayı Partim, Şahsım ve Adaylarımız ile ilgili olarak yazılacak çizilecek olan bir takım manzumeler mutlaka olacaktır. Bu itibarla şahsım ile görüşülmeden gerek Partim ile ilgili gerek Şahsım hakkında ve gerekse Adaylarımız hakkında olması muhtemel bu ve benzeri asılsız iddialara itibar etmemelerini vatandaşımızdan hassasiyetle rica ediyorum.

Ali Kemal Sofu
Ak Parti Hendek İlçe Başkanı


Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184