Turgut Babaoğlu’ndan Açıklama

Turgut Babaoğlu’ndan Adaylığı ile ilgili basın açıklaması.

Turgut Babaoğlu’ndan Açıklama


Milliyetçi Hareket Partisi Hendek Belediye Başkan Adaylığı konusunda Hendek’te Cumhur İttifakını destekleme kararı almıştı.

Bu karar sonrası MHP’den istifa eden Turgut Babaoğlu Adaylığı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Hendek’te geçtiğimiz yerel seçimlerde az bir farkla seçimi kaybeden ancak İlçe Başkanlığı görevine geri dönerek siyasete devam eden Turgut Babaoğlu, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde MHP’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamıştı. Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin aday göstermediği Hendek İlçesinde MHP’den istifa eden Babaoğlu, hakkında çıkan iddialara cevap vermek için basın açıklaması yayınladı. Babaoğlu, “Milliyetçi Hareket Partisinden istifa sürecim hakkında maalesef çok fazla spekülasyon ve dedikodular oluşturulmuştur. Her yeni gün bunlara yenileri eklenmektedir. Bu tür söylem ve söylentileri ortadan kaldırma adına bu açıklamayı yapıyorum.

Yıllardır mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nden 13.01.2019 tarihli dilekçem ile istifa ettim.

Dileyen vatandaşlarımız ilgili dilekçeyi Parti Teşkilatı’ndan tarihi ve sayısıyla teyit edebilir. Bundan sonraki süreçte bir siyasi parti ile yola devam etmek zorunluluğu doğmuştur. Bu konuyu da izah etmek zorundayım” dedi.

BAĞIMSIZ OLMAYACAK

Hendek’te seçim çalışmalarına devam eden Turgut Babaoğlu, yaptığı açıklamada, “Günümüz seçim sistemlerinde bağımsız olarak yerel yönetimlerde belediye başkanı seçilmek mümkündür. Hendek’te de seçimlere “bağımsız” olarak girmem durumunda halkımızın belediye başkanlığını teveccüh edeceklerinden şüphem yoktur. Ancak sadece belediye başkanı olmak bir şehir için projelerinizi hayata geçirmek adına yeterli değildir. Yani bizim amacımız Hendek Belediyesi Başkanı koltuğuna oturmaksa hemen şimdi “Bağımsız” aday olabilirim ama bizim asıl işimiz başkan olduktan sonra başlayacak;  Hendek’e değer katacak, hizmet edecek, sağlıktan istihdama, eğitimden imara kadar birçok proje hayata geçirecek, hemşerilerimizin senelerdir şikâyetçi olduğu belediyecilik anlayışının dışına çıkacağız. İşte tüm bunlar için Bağımsız Adaylıkta Sakarya ilimizde meclis üyeliği adına, bizi temsil noktasında ciddi sıkıntılar yaşayacağımız su götürmez bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAYACAĞIM”

Hangi partiyle yola devam edeceğini kısa süre sonra açıklayacağını belirten Babaoğlu, “Bizim ‘Ahde Vefa’ vurgumuz ise; senelerdir çalıştığımız projelerimiz karşısında bizi sabırsızlıkla bekleyen, şeffaf belediyecilik anlayışına hasret kalmış hemşerilerimizin, dostlarımızın beklentileridir. An itibarıyla biz bir çalışma ve aksiyon içerisine girmez isek, önce şahsımın sonra da bize gönül vermiş hemşerilerimin mağdur olacağı kesindir.  Farklı iletişim araçlarından şahsıma ve arkadaşlarıma vazgeçmemiz yönünde telkinde bulunmaya çalışanların da çabası beyhudedir. Kıymetli halkımıza ve basın mensuplarına çok kısa bir zaman içinde Hendek’e hak ettiği hizmeti vermek adına hangi siyasi parti ile devam edeceğimizi duyuracağız. Mevla mahcup etmesin. Saygılarımla” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184