UYGUR TÜRKLERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim vakfı Tayland'da bir göçmen kampında yakalanan 300 Uygur Türkünün Çin'e iade edilmemesi, Türkiye'ye gönderilmesi için imza kampanyası başlattı.

UYGUR TÜRKLERİ İÇİN İMZA KAMPANYASI


Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan Uygur Türklerine sığınma hakkı verilmesi için Türkiye’de başlatılan imza kampanyasına Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı da imza kampanyası düzenleyerek katıldı.

Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı binasında düzenlenen imza kampanyasına MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Meclis Üyeleri, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Baykal, Hendek Ülkü Ocakları Yönetimi ve Gençler katıldı.

İmza kampanyası öncesi katılımcıları bilgilendiren Hendek Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Baykal İslam coğrafyasında Müslümanlara yapılan zulümlerin her geçen gün arttığını ve Taylan’da bulunan 300 Uygur Türk’ünün Türkiye’ye sığınma haklarının verilmesini isteyerek imza kampanyasına herkesin katılması gerektiğini vurguladı.

SAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı İsmail Eser Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un yaptığı açıklamayı okudu.

Konuşmaların ardından Çin zulmünden kaçarak Malezya üzerinden Taylan’da ulaşan 300 Uygur Türk’ünün Türkiye’ye sığınmalarının verilmesi için başlatılan imza kampanyasına katılımcılar imza atarak destek verdi.


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184