Ve Sofu Aday Adayı

Sofu, Hendek Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Ve Sofu Aday Adayı


Ak Parti Hendek İlçe Başkanlığından istifa eden Ali Kemal Sofu, Hendek Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı müracaatını yaptı.

Bugün Saat 16.00’da kalabalık bir grup ile Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatına gelen Sofu, Aday Adaylığı başvuru dosyasını Ak Parti Hendek İlçe Başkanlığını vekâleten yürüten Fatih Tazim’e teslim etti.

Sofu'yu başvurusunda Ak Parti Hendek Belediye Başkan Aday Adayı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal ve Yönetim Kurulu üyeleri yanlız bırakmadı.

Ak Parti Ailesi olarak çalışacağız

Aday Adaylığı başvurusu öncesinde konuşan İlçe Başkan Vekili Fatih Tazim, bugün geçtiğimiz günlerde istifa eden İlçe Başkanımızın Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu almak için toplandık. Şimdiden kendisine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, Rabbim çıkmış olduğu bu yolda kendisini utandırmasın.

Kendisi İlçe Başkanlığından Genel Merkezimizin müsaadesi ve izni ile istifa etmiştir, kendisine müsaade edilmiştir ve bugün başvurusunu yapacak. Başta Başkanımız olmak üzere Yönetim Kurulunun da takdiri ile şu anda vekâleten İlçe Başkanlığı görevini ben üsteleniyorum. Bu güne kadar Teşkilatımıza 5 Aday Adayı başvurusu oldu. Başkanımızın başvurusu ile 6 Resmi başvuru oluyor. Ama mevcut Belediye Başkanımızda Ak Parti’nin Belediye Başkanıdır, oda Belediye Başkanlığına Aday Adayıdır tabii olarak. Hepimiz bu dava içerisindeyiz. Bu bir çeşitliliktir ve bu kadar fazla Adayın olması benim şahsi görüşüm Ak Parti’nin güçlü olduğunu göstermektedir. Adayımız kesinleştiği zaman kim olursa olsun Ak Parti Ailesi olarak, Teşkilat olarak, Yönetimler, diğer Aday Adaylarımızla beraber hepimiz Ak Parti Ailesi olarak tüm gücümüzle çalışacağız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyerek sözü Ali Kemal Sofu’ya verdi.
Bu davaya baş koyduk

Konuşmasına Parti üyelerini selamlayarak başlayan Sofu, biz Siyaset hayatımıza çok küçük yaşlarda bu yoldayız, bu davaya baş koymuşuz. Milli Gençlik Vakfı bünyesinde orta öğretim Başkanlığı, ardından Milli Gençlik Vakfı İlçe Başkan yardımcılığı, Fazilet Partisi ve Refah Partisi Gençlik kolları görevlerinde bulunduk. Ak Parti kurulduğundan bu yana Gençlik kollarında ve daha sonra 7 yıl Yönetim Kurulu üyeliği yaptık. Sonrasında da hem Teşkilatımızın tesviyeleri, hem de Genel Merkezimizin tekdiri ile İlçe Başkanlığı nasip oldu, 7 yıldır da İlçe Başkanlığı yapıyoruz.

İlçemizin sorunlarına vakıfız

Girmiş olduğumuz 6 seçimden alnımızın akıyla, hep birlikte, omuz omuza, gönül gönüle, arazide birlikte çalışarak başarıyla çıktık. Güzel tecrübeler kazandık, güzel büyüklerimiz ile çalıştık, birlikte çalıştığımız Belediye Başkanlarımızın ve İlçe Başkanlarımızın tecrübelerinden faydalandık. Tecrübe ve bilgi birikimimiz oldu. 7 yıldır arazideyiz, köylerdeyiz, mahallelerdeyiz, kahvehanelerdeyiz, cemiyetlerdeyiz. İlçemizin tüm sorunlarına vakıfız, tüm sıkıntılarına vakıfız. Yapılan güzel şeylere şahitlik ettik, eksikliklerinde farkındayız. Ve biz de dedik ki bu bilgi ve birikimimizle 2023 hedeflerine giderken son durak 2019 Mahalli seçimlerimizde Belediye Başkanlığı adaylığına talip olmak istedik.

Genel Merkezimizin takdiri

Biz emir eriyiz, biz askeriz. Recep Tayyip Erdoğan Liderimizin, Ak Parti’mizin buradaki kale komutanıyız. Kendi kafamıza göre çıkıp ta bizde Adayız, Aday Adayıyız deme şansımız olmadığı için öncelikle talebimizi Genel Merkezimize ilettik. Dedik ki bu yarışta biz de olmak istiyoruz. Nasip olur yada olmaz, kim aday olursa, kimin nasibiyse onun peşinde de asker gibi çalışmaya hazırız tabiki. Ama müsaade edin bizde bu yarışa katılalım, bu bilgi birikimimizle Vatandaşlarımıza, hemşerilerimize hizmet edelim diyerek Genel Merkezimize bilgi verdik. Son güne kadar gerekli değerlendirmeleri yaptılar ve diğer 8 İlçe Başkanımız ile birlikte bize de uygundur, istifa edebilirsiniz dediler.

Emaneti ehline bıraktık

Biz üstlerimizi çiğnemeden, görevimiz bırakmadan, görevimizi yarı yolda bırakmadan müsaade alarak ve bu emaneti ehline bırakabilmek için çalışmalarımızı yaparak bu emaneti, en az bizim kadar hatta bizden daha iyi taşıyacak olan, bizim geçtiğimiz yollardan geçmiş, aynı Siyasi tecrübelere sahip Fatih Tazim arkadaşımıza bu Bayrağı sağlam bir ele emanet ettik. Bizde bundan sonraki hayatımızda kendisinin emrindeyiz. Şu an vekâleten bizim İlçe Başkanımızdır, Genel Merkezimiz de takdir ederse kongre ile inşallah asaleten de olur ama şu an emir komuta kendisinde, kendisine de başarılar diliyoruz.

Hep birlikte çalışacağız

Biz bu göreve Aday Adayı olarak talip olduk. Bundan sonrası Genel Merkezimizin yapacağı incelemeler ve kriterler doğrultusunda illaki bir Adayımız olacak. Şu anda 7 aday adayımız var mevcut Belediye Başkanımız ile beraber. Herhangi birimiz Aday olursa aynı bu coşku ile bu kalabalık ile daha fazlası ile hep birlikte Hendek’te 2019 seçimlerinde kazanmak için Cumhurbaşkanımıza, Ülkemize, Partimize ve Vatandaşlarımıza layıkıyla hizmet edebilmek için, başarılı bir sonuç elde edebilmek için bu enerji ile hep birlikte çalışacağız. Bu anlamda tüm Aday Adayı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Önemli olan bu göreve talip olmaktır, bende varım demektir. Bizde nacizane bende varım dedik. Bundan sonrası Genel Merkezimizin takdiri ve nasiptir.

Hepinize müracaatımıza eşlik ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah tamamına erdirsin, hakkımızda hayırlı neyse, Hendek için en hayırlısı neyse o olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Sofu, Hendek Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını Ak Parti Hendek İlçe Başkan Vekili Fatih Tazim’e takdim etti.

Başvurusunun ardından Partililerin tebriklerini kabul eden Sofu, beraberindeki Parti üyeleri ile birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.


Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184