BELEDİYE GELİRLERİ GÜREŞE VE HENDEKSPOR’A GİDİYOR

Hendek Boğazspor Teknik Direktörü Şener Gürsel, Hendek Belediyesi’nin gelirlerinin sadece güreşe ve Hendekspor’a harcandığını öne sürdü.

BELEDİYE GELİRLERİ GÜREŞE VE HENDEKSPOR’A GİDİYOR



Gürsel ayrıca, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e yüklendi ve federasyonun profesyonellere gösterdiği ilgi ve yardımı amatör kulüplere göstermediğini iddia etti.

İşte “Türkiye’de futbolu bitirdiler” diye serzenişte bulunan Hendek Boğazspor Teknik Direktörü Şener Gürsel’in ağzından, Türkiye Futbol Federasyonu ve Hendek Belediyesi’ni hedef alan o açıklamalar:

TFF’nin Amatörlere ne katkısı var?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı sayın Yıldırım Demirören son toplantıda yaptığı konuşmasında “Amatör futbol bizim altyapımız ve gözbebeğimizdir” diye bahsetti. Kendisine soruyorum, acaba Federasyon olarak Amatör spora ne katkı vermişler? Bir açıklasınlar da biz de öğrenelim. Profesyonel futbolda tüm kulüplerin sponsoru ve geliri varken, amatör kulüplerin ne sponsoru, ne de bir düzenli geliri var.


Neden lisans parası alınıyor?

Amatör futbol madem Türk futbolunun altyapısı ise, neden altyapı futbolcularından lisans parası alınıyor? Neden bunun parasını TFF karşılamıyor? Altyapı olarak hangi amatör kulübe tesis yapmışlar? Profesyonellere yardım yaparken, hangi amatör kulübe yardım yapmışlar? Profesyonel kulüplere tesis yaparken, hangi amatör kulübe tesis yapmışlar?

Tarla olmazsa, ekin de çıkmaz

Amatör futbolu Türkiye’de bitirdiler. Serzenişimiz bu konuda. Amatör kulüplere neden her anlamda yardım yapılmıyor? Tarla olursa ekin çıkar, tarla olmazsa ekin çıkar mı?


Futbolcular gevşek

Hendek Boğazspor futbolcularına da sitem eden Şener Gürsel, şöyle konuştu:


Kendi takımımıza gelince, biz yönetim olarak her şeyi yapıyoruz ama, futbolcularımıza sitemimiz var. Biraz gevşekler. Yeni bir takımız. Yeni yeni yapılanıyoruz. Futbolcularımıza suç bulmuyoruz. Onları biraraya getimek zor. Aralarında çalışanlar var. Ev geçindiriyorlar. Ailevi sorumlulukları var.


Her gün onca yol gidiyoruz

Hendek Belediyesi’nin tesisi kullanılır durumda olmadığı için çok uzakta bulunan sahada antrenman yapmak zorunda kaldıklarını öne süren Şener Gürsel, her gün antrenman yapılacak onca yol gidiyoruz. Antrenman koşullarımız zor şeklinde konuştu.


Tek kuruş vermediler

Hendek Belediyesinden tek kuruş maddi destek almadıklarını iddia eden Teknik Direktör Şener Gürsel, şöyle konuştu:

Belediye gelirlerinin çoğu güreşe gidiyor. Oysa kanun maddesi var bu konuda. Belediye bütçelerinin belli bir kısmı spora verilmek zorunda ama, Hendek Belediyesi gelirlerini sadece güreşe ve Hendekspor’a ayırıyor.

Tesis denilecek yanı yok

Hendek Belediyesinin yıllar önce yaptırdığı tesisin kullanılır durumda olmadığını öne süren Şener Gürsel, Belediye Başkanı, Kulübümüze 7-8 yıl önce “tesis yaptım” dedi oysa yaptığı tesis sadece bir bina. Ve normal bir saha. Sahanın tesviyesi yok, bir şeyi yok. Kullanılır yönü yok, antremanlarımızı kendi sahamızda değil, ilçe stadında yapmak zorunda kalıyoruz. Kulübümüze maddi anlamda tek kuruş vermemiştir şeklinde konuştu.


(Hülya Sürücü - 
Özel Haber)

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184