Er Meydanı Hendekli Pehlivanlara Emanet

Selman Dede'yi anma Yağlı Güreşlerinde Hendekli Güreşçiler er meydanında birincilikleri kimseye kaptırmadı.

Er Meydanı Hendekli Pehlivanlara Emanet


19. Selman Dede’yi Anma, Yağlı güreşleri ve Sünnet şöleninde düzenlenen Yağlı Güreşlerde Hendekli Pehlivanlar büyük başarı göstererek birincilik kürsüsünü kimseye kaptırmadılar.
431 Güreşçi

Yağlı Güreşlerde Minik-1’de 39, Minik-2’de 30, Teşvik-1’de 37, Teşvik-2’de 41, Tozkoparan’da 34, Ayak’ta 34, Deste Küçük’te 28, Deste Orta’da 38, Deste Büyük’te 19, Küçük Orta Küçük’te 42, Küçük Orta Büyük’te 17, Büyük Orta’da 31, Baş Altı’nda 21 ve Baş boyunda 20 olmak üzere toplam 431 Güreşçi kıyasıya güreşti.
Güreşçilerimiz Kırkpınar’a hazır

Tarihi Kırkpınar Güreşlerine hazırlık olarak nitelendirilen Hendek Selman Dede Yağlı Güreşlerinde kıyasıya mücadeleler sonucu Büyük Orta Boyunda Hendek Belediyesi adına Gazanfer Kahveci, Baş Altı Boyunda Hendek Belediyesi adına Metin Alparslan Temizce ve Baş Boyunda ise Hendek Belediyesi adına Süleyman Aykırı Selman Dede Yağlı Güreşlerini birinci olarak tamamlayarak büyük bir başarıya imza atarken, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazır olduklarını da göstermiş oldular.
Güreşler sonucu dereceye giren Güreşçilere ödülleri Protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, Selman Dede Baş Pehlivanı olan Süleyman Aykırı’ya Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Altın Kemer hediye edildi.













Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2019, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184