HACIKIŞLASPOR YÖNETİMİNDEN SERT TEPKİ

Önceki akşam oynanan Hacıkışlaspor -Söğütlüspor maçı sonrası yaşanan olaylar nedeni ile bir basın açıklaması yayınlayan Hacıkışlaspor yönetimi Sapancaspor ve Söğütlüspor seyircisini kışkırtmakla suçlarken emniyet güçlerinin de aşırı güç kullanımının olayları tetiklediğini söyledi

HACIKIŞLASPOR YÖNETİMİNDEN SERT TEPKİ


İŞTE O AÇIKLAMA


09.04.2014 tarihinde Erenler Atatürk Stadı’nda oynanan Play-Off müsabakasında rakip takım, Süper Lig A Grubundan beraber Play-Off müsabakası oynamaya hak kazandığımız Söğütlüspor’du. 


Maçın tamamına yakınında centilmenliği öne çıkarmak istediğimiz, futbolu daha da güzelleştirmek amaçlı seyir zevki yüksek bir futbol anlayışı ile futbolcularımız sahada, kısıtlı imkan ve kadromuza rağmen mücadelelerini maç boyunca sürdüren bir takım hüviyeti içerisinde görüntü vermişlerdir. 


K
öy takımı olmamızın bilinci altında, Amatör ruh dediğimiz kavramı sahaya yansıtarak mücadele verdiğimiz karşılaşmada, müsabakayı izleyen futbol severlerin de takdirini futbolcularımız kazanmıştır. 2-0 öne geçmemize rağmen son dakikalarda Söğütlüspor’un 3 gol atarak galip gelmesi, bize ilerisi için sadece çalışmalarımızı daha da fazla yapmamız gerektiğini göstermiştir. Biz Hacıkışlaspor Kulübü olarak futbolu sadece futbol olarak görmediğimizi, futbolun; eğitim, disiplin ve hoşgörü gibi olguları da içinde barındırdığına inanan bir kulubüz. 
Bu bağlamda, oynadığımız maçın hemen ardından oynanacak olan Sapanca Gençlikspor-Yeni Hendekspor futbol karşılasması için gelen Sapancaspor taraftarları maç oynanırken sahaya meşale, torpil vs. gibi patlayıcı ve yanıcı maddeler atarak futbolcularımıza zarar vermekten bile imtina etmeyen hareketler sarf etmişlerdir. Yine aynı Sapancaspor taraftarları, Söğütlüspor taraftarları ile bir arada bulunarak Hacıkışlaspor Kulübüne ve Hacıkışla halkına maçın 60. Dakikasından itibaren ağza alınmayacak küfürler sarf etmiş, buna rağmen futbolcularımız ve taraftarımız sükunetini korumaya devam ederek maçın bitişini beklemişlerdir. Maç içinde yaşanan bunca küfür ve olaylara rağmen sahada onur mücadelesi veren takımımız maç sonunda 3-2 yenilmesine rağmen centilmenliğini korumuş ve köyümüzü en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Maçın bitiminden hemen sonra tahriklerin ardı arkası kesilmemiş ve Söğütlüspor kalecisinin taraftarımıza ve futbolcumuza hakaretler etmesi maç sonunda yaşanan olayları fitilini ateşlemiştir. Bazı futbolcuların birbirleri ile münakaşasını yatıştırmaya çalışan futbolcularımızın da araya girmesi ile olaylar yatışmıştır. Ancak, Emniyet güçlerinin sahaya girmesi ile birlikte özellikle Sapanca ve Söğütlü taraftarlarının da vermiş olduğu 
psikolojik baskı sonucu, Emniyet yetkilileri futbolcularımıza orantısız güç kullanımı yapmışlardır. Bu orantısız güç sonucunda, 3 futbolcumuzun vücudunda darp izleri meydana gelmiştir.

Dün maçta ki mücadelenin önüne geçen bu olaylar bizi derinden yaralamış ve kulüp olarak Sakarya futbolun da ki yerimizi bilmek adına ivedi bir şekilde istişare toplantıları yapıp, gerekirse Amatör futbolumuz da kara leke gibi duracak bir karara imza atmak zorunda kalacağımızı, yaklaşık 50 yıldır Sakarya futboluna hizmet eden takımımızı liglerden çekeceğimizi herkesin bilmesini isteriz. 


HACIKIŞLASPOR KULUBÜ

 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184