Hendek 658. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde

Bu yıl 658’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine gidecek olan güreşçiler ve güreşseverler için Kırkpınar’a otobüs kaldırıldı.

Hendek 658. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde


Kırkpınar’da Hendek’i temsil edecek olan Başpehlivan Ahmet Kavakçı, Süleyman Aykırı, Başaltı Metin Alparslan Temizce, Büyük Orta Gazanfer Kahveci, Abdullah Karagöz ve Deste Büyük Mustafa Karagöz’e başarılar dileyen Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu, Türk spor tarihinde engin, Türk spor geleneğinde zengin bir yere sahip olan ata sporumuz yağlı güreşlerin olimpiyatı olan Kırkpınar Güreşleri’nde Hendekli pehlivanlarımızdan derece bekliyoruz dedi.

Kırkpınar

Hendekli güreşseverler için Kırkpınar’a ücretsiz otobüs tahsis eden Belediye Başkanı Babaoğlu, bizim ecdadımız savaşa, yağlı güreşle, güreş antrenmanıyla hazırlanıyorlarmış. Bundan dolayı bu spor bizim sporumuzdur. Ata sporumuza sahip çıkıyoruz.  Anadolu insanı kendi kültürüne, kendi geçmişine sahip çıktığı kadar kendi geleceğine sahip çıkmasını bilecektir ve bilmektedir. Bu spor dualı bir spor, bu spor İslam’la özdeşmiş bir spordur. Dünya var olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece hep birlikte sahip çıkacağız dedi.

Ziyaretlerin ardından Kırkpınar’a gidecek olan güreşseverleri Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır yolcu etti.


Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2019, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184