HENDEK ŞAMPİYONLARINI KARŞILADI

Slovenya’da yapılan 3. Balkan yıldızlar grekoromen güreş şampiyonasında İlçemizi İlimizi ve ülkemizi temsil eden 2 sporcumuzdan 50 kiloda Mükremin Aktaş balkan Şampiyonu 58 kiloda Serhat Kırık balkan ikincisi olarak ülkemizi gururlandırmaları ile bugün Hendek belediyesi önünde karşılama töreni yapıldı.

HENDEK ŞAMPİYONLARINI KARŞILADI


Törene 25. Dönem milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek kaymakamı Orhan Burhan, Mhp İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Belediye meclis üyeleri,  sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar geniş katılım gösterdi.

Törende ilk konuşmayı 25. Dönem milletvekili Ali İnci yaptı ve  sözlerinde’’ Törenimiz hayırlı olsun, Bu lisede öğretmenlik yaptığımız o dönemlerde ot minderleri üzerinde İstanbul Beşiktaş kulübünden getirdik,  burda ki Esnaf sporun üst katında  kurduk ve orda tek kol atıldığı zaman bir tek kolda tozlar yukarıya doğru çıkıyordu, böyle bir yerden başladık  o dönemde güreş ihtisas kulübünü kurunca destek alamayacağımı gördüm ve 7 tane Ali den kurduk güreş ihtisas kulübünü, sonuçta yük üstümüzde kalacak olduğunu bildiğim için ve o gün temellerini sattığımız kulübümüzde belediye başkanı olmadan Dünya şampiyonları çıkardık, Avrupa şampiyonları çıkardık, milli takımlara güreşçileri bol miktarda verdik, Belediye başkanı olduktan sonra bur da huzurda söz verdik, dedik ki her yıl dünya ve Avrupa şampiyonları çıkartacağız. Yalnız güreşte değil diğer spor dallarında da aynı şekilde çıkartacağız dedik. Bu devam etti edecektir de ’’şeklinde konuştu..

Daha sonra söz alan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü sözlerinde ‘’Bizlere bu güzel günü yaşatan çocuklarımızı tebrik ediyorum, inşallah bunlar sadece bu günlük değil  bir dahaki dönem yıldızlarda daha sonra gençlerde Ülkemizi, ilimizi,  ilçemizi temsil edecekler, daha bu alanda daha öncede belirttiğimiz gibi çok törenler yapacağız. Biz belediye olarak şu ana kadar yapmış olduğumuz yardımları kat ve kat fazlasını yapmaya devam edeceğiz.

Ne olursa olsun ferdi sporlara yapmış olduğumuz katkıyı futbol kulüplerine de yapmaya başladık, Hendek  spor ile anılan bir ilçe olsun istiyoruz, biz bilgisayar başında değil idmanlarda, antrenmanlarda bu enerjilerini harcasınlar istiyoruz.

Bu yıl inşallah futbol kulübümüzde devreye girecek, oraya da ciddi bir katılım olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle bu başarılar tesadüf değil, bunların bir alt temeli var. Ben bur da sizlerin huzurunda milletvekilimizi eski belediye başkanımızı tebrik ediyorum, çok teşekkür ediyorum, böyle güzel bir kulübü bize emanet etti. Bizde bunu daha üste çıkaracağız ’’inancında olduğunu açıkladı ve sporcuları tebrik etti.

Son olarak Hendek İlçe Kaymakamı Orhan Burhan yaptığı konuşmada ‘’ Bura da bu meydanda 3. törenimiz oluyor, geçen kaymakamlık önünde de yaptık neredeyse ayda bir bu şekilde başarılı öğrencileri karşılıyoruz,  ödüllendiriyoruz inşallah çok daha fazlasını da yaşama imkanı bulacağız.

Gerçekten Sakarya denilince Hendek sporla anılan bir yer, bundan dolayı  geldiğimden beri çok büyük memnuniyet duyuyorum. Diğer spor dallarında da ağırlığımız var’’ diyen  Orhan Burhan Sporcuları tebrik etti .

Burhan konuşma sonrası sporcuları ödüllendirerek  altın taktı, akabinde Ali İnci, Başkan irfan Püsküllü,  Mhp Belediye meclis üyesi Hüdaverdi Bahadır, Meclis üyesi Vural Tutkun, İlçe Gençlik spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Tüm Muhtarlar derneği Başkanı Emin Kula, iş adamı Ömer Tarlacı ve Önder Çilingiroğlu Çamlıca Kooperatif  Başkanı Selman Gençler sporcularımızı ödüllendirerek birer altın taktılar.

Yapılan Takı merasiminden sonra Slovenya da  50 kiloda Mükremin Aktaş balkan Şampiyonu 58 kiloda Serhat Kırık balkan ikincisi için Hendek Belediyesi önünde yapılan karşılama ve ödül  töreni sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184