Hendekli Sporculardan 6 Madalya

12 ülkeden 1380 sporcunun katıldığı Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonası’nda Hendekli karateciler 2 altın 4 bronz madalya aldılar. Başkan Turgut Babaoğlu, “Üstün bir mücadele örneğiyle bu gururu bizlere yaşatan sporcularımıza ve teknik ekibe teşekkür ederim”dedi.

Hendekli Sporculardan 6 Madalya


2 altın 4 bronz

WKF Dünya Karate Federasyonu ve Türkiye Karate Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen “Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası” 23-25 Ağustos tarihleri arasında Rize Valiliği’nin evsahipliğinde gerçekleşti. Uluslararası Karate Şampiyonası'nda milli takım adına yarışan Hendekli sporcular, Yiğit Eren Kaba, Yusuf Eren Temizel şampiyon olurken, Elanur Kaya, İnci Varoğlu, Elif Şimal Ekizoğlu ve Yusuf Zeren üçüncü oldular. Hendek Belediyesi Karate Antrenörü Nurkan Kayacık, “Yardımcı antrenörlerimiz Ümit Atış ve Doğan Ateş’e, velilerimize ve her zaman yanımızda olup desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’na teşekkür ediyorum”dedi.

12 ülke 1380 sporcu

Tüm teknik heyet ve sporcuları tebrik eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Rize’den güzel haberler gurur duyduk.  12 ülkeden 1380 sporcunun mücadele ettiği bu önemli turnuvada göğsümüzü kabartan ve başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızı gönülden kutluyorum. Ülkemizin dışında farklı ülkeden sporcuların da katıldığı şampiyonada elde edilen başarı karate branşında süren istikrarımızın bir göstergesidir Üstün bir mücadele örneğiyle bu gururu bizlere yaşatan sporcularımıza ve bu başarıda emeği geçen teknik ekibe teşekkür ederim.”dedi.

Herkes spor yapsın

  Hendek’te spor yapmayanın kalmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Babaoğlu “Hendek’te spor yapmayan kalmasın ve çocuklarımız sporu sevsin istiyoruz. Çocuklarımız sporla tanışsın ve spor yapsın. En büyük kazanımımız, en büyük zenginliğimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi olacaktır. Bir anne-babanın en büyük zenginliği evlatlarının hayırlı bir hayat sürmesidir. Üreten, fedakârlık yapan, kendisine ve ülkesine faydalı bir gençlik tasarlamaya çalışıyoruz. Mutlu bir ülke olmak istiyorsak gençlere sporu sevdirmeliyiz.”dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184