Hendekspor Yönetimi İlk Yarıyı Değerlendirdi

Hendekspor Yönetimi, Bölgesel Amatör Ligindeki 13 haftalık ilk yarıyı değerlendirdi.

Hendekspor Yönetimi İlk Yarıyı Değerlendirdi


Hendekspor Yönetimi, Hendekli Basın mensupları ile bir araya gelerek Hendekspor’un Bölgesel Amatör Lig 9. Gruptaki 13 haftalık ilk yarısını değerlendirdi.

Hendekspor Başkanı Adil Karabulut ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde Hendek Vanilia Restaurantta düzenlenen toplantıya Hendekli Basın Mensupları Hasan Öztürk, Kadir Kazın, Orhan Topçu, Mehmet Kavis ve Gürkan Özer katıldı.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Hendekspor Başkanı Adil Karabulut, Asbaşkan Murat Kaya ve Futbol Şube Sorumlusu Metin Genç tarafından Hendekspor’un Bölgesel Amatör Ligde geride kalan 13 haftalık ilk yarı değerlendirmeleri yapılırken, Hendekspor’un ikinci yarı hazırlıkları hakkında da bilgiler verildi.
Sıfırdan başladık

Temmuz ayındaki Kongre sonrasında bu göreve talip olduk ve her şeye sıfırdan başladık. Malumunuz geçtiğimiz yıl başarılı olan bir takım vardı fakat doğal olarak sözleşmeler yenilendiği için tekrar sıfırdan bir takım kurmak durumunda kaldık. Bazı eski arkadaşlarımızla devam ettik ama takımın yüzde doksanından fazlası değişti.

Sezonu erken açtık

Liglerin Eylül sonunda başlamasına rağmen Ağustos’ta Türkiye Kupası maçlarımız olduğumuz için transferlerde biraz erken davrandık ve sezonu bir ay erken açtık.

Beklentileri boşa çıkardık

Sezona başladığımızda Hendek kamuoyunun düşmemeye oynayacak, orta sıralarda mücadele edebilecek, vasat bir Hendekspor beklentisi vardı fakat bizim o düşünceleri aştığımıza inanıyorum.
En büyük destekçimiz Belediye Başkanımız

28 kişiden oluşan bir Yönetimiz. Devamlı bu işe mesai harcıyor, maddi manevi katkılar sunmaya çalışıyoruz. Santim santim, üstüne koya koya, çıkan yemeklerin kalorisine kadar düşünüyor, bütün hassasiyetimizi Hendekspor’a vermeye gayret ediyoruz. En büyük destekçimiz Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’dur. Bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Hatalarımız vardır

Tabiki gerek transferler gerekse Yönetimsel anlamda mutlaka hatalarımız olmuştur ama inanıyorum ki doğrularımız daha fazla olmuştur ki bulunduğumuz Lig’de aldığımız sonuçlar aşağı yukarı bunu gösteriyor.

En fazla deplasman galibiyeti olan takımız

2019-2020 Bölgesel Amatör Lig grupları arasında deplasmanda en çok galibiyet alan takımız. Deplasman berberliğimiz yok bir tek mağlubiyetimiz var ve birkaç takımı sahasında yenen ilk takımız.

Sallandık ama toparlandık

Biraz sezona sıkıntılı başladık, ilk ili maç sallandık doğal olarak çünkü kadro tam oturmamıştı, bazı transferlerimiz doğru tespit olmadığından takviye yapmak zorunda kaldık ve yeni transferlerimizin de takıma adaptasyonu 3-4 haftayı bulunca o yüzden ilk haftalarda sallandık ama sonra toparlama sürecine girdik. Talihsiz iç saha maçlarımız oldu. İyi olduğumuz dönemlerde puan olarak alt sıralarımızda olan tanımlara puan kaybettik en çok üzüldüğümüz taraf bu. Şimdi o puanları üst üste koysak grup lideriydik.

4 oyuncu transfer ettik

Devre arasındaki 35 günlük tatilde futbolcularımız 1 haftalık bir tatil yaptı ve sonrasında yeni sezon için çalışmalarına başladı. Yönetim olarak bizler de transferlerle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık ve alanlarında başarılı, yaş olarak genç ve profesyonel Liglerde oynamış 4 oyuncu transferi gerçekleştirdik ve bugün itibarıyla transferi kapattık.

3 haftada her şey değişebilir

İkinci yarıya final maçlarla başlayacağız. 19 Ocak’ta sahamızda grup lideri Kütahyaspor bizim en önemli maçımız diye nitelendirdiğimiz bir maç. Sonraki hafta deplasmanda grup ikincisi Bursa Yıldırımspor ile oynayacağız, üçüncü hafta ise grup lideri Kütahyaspor ile Bursa Yıldırımspor karşılaşacak. Yani bu üç haftada çok şeyin değişebileceğine inanıyoruz.

Liderliğe çıkabiliriz

Matematiksel olarak ilk iki haftayı kayıpsız atlatırsak bizi liderliğe çıkartacak bir durum ortaya çıkabilir. Ama kolay olmayacak tabiki. Çünkü rakiplerimiz de takviyeler yaptı ama biz bunu kıracağımızı düşünüyoruz.

Takımımızdan 5 oyuncu ayrıldı

Takımımızdan Bedirhan Belat, Samet Tosun, Doğukan Bayraktutar, Gökhan Ünver ve Talha Gedikoğlu ayrıldı. Belki 2 veya 3 arkadaşımız daha takımdan ayrılabilir ama şu anda böyle bir çalışmamız yok.
Ekonomik bir kayıp yok

Gönderdiğimiz 5 oyuncuda ekonomik olarak bir kaybımız yok. Bizler peşinat artı maç başı olarak anlaştığımız için yarım sezonu peşin veriyoruz kalan sezon için devam edecekse diğer yarısını veriyoruz. Giden arkadaşlarımız da ikinci peşinatları almadıkları için Hendekspor’un ekonomik bir kaybı olmadı giden oyuncular yönünden.

Tüm ödemeler yapıldı

İlk yarı itibarıyla Futbolcularımızın prim, maç başı ve peşinatları ile ilgili bütün ödemeleri yapıldı, sadece ikinci yarının peşinatları, oynayacakları maç başı ödemeleri ve primleri var.

Gökhan Demir’in hakkını vermeliyiz

Karşılaşmalarda eleştirilen oyuncumuz Gökhan Demir, yüksek kariyerli, önümüzdeki dönemlerde kendisinden teknik anlamda da faydalanmak istediğimiz bir arkadaşımız. Herkesin futbola bakışı farklı. Gökhan oyunumuza gol olarak belki yansıtmasa da oyun olarak takımı çok rahatlatan bir oyuncu ve galibiyetlerde büyük payı var. Santrafor ama birazda pivot, pasör olarak gol yollarını açma noktasında etkili. O yüzden Gökhan’a haksızlık etmemeliyiz. Aynı zamanda takımın abisi, çok faydası oluyor bizlere.

Goller takım içerisinde dağılıyor

Takımımızın defans, kanat, orta saha oyuncuları da gollere katkı sağıyor. Kanat oyuncumuz Emrah golleriyle takıma katkı sağlıyor, sol bek oyuncularımız ve stoperlerimiz ikişer gol attı. Yani gol takım içerisinde dağılıyor, tek bir kişiye bağlı değil buda bizim için çok iyi bir istatistik.

Bütçemiz 1,8-2 Milyon TL

Bütçemiz belli. Ufak tefek yanılmalarla tesis giderlerimiz dahil 1,8-2 Milyon TL arasında bir bütçemiz var. Ek bir bütçe düşünmüyoruz. Bu Lig’de şöyle bir gerçek var, ilk önce 1,5 falan harcayacaksın ondan sonra Şampiyonluk hesapları yapmaya başlayacaksın. Bunun altında olan rakamlara hedef takım yapma şansı görünmüyor.

Şehri arkamıza almamız gerekiyor

Hendekspor’un bu yıl 70. Yılı. Bununla ilgili olarak forma, bere, kaşkol vb. gibi ürünler tasarlanıyor. Şehirde Hendekspor ile ilgili bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. 100 bine dayanan bir Şehri arkamıza almak istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalar içerisindeyiz.

Hakan Soylu konusu

Hakan Soylu buranın yetiştirdiği en iyi futbolculardan, kalitesini anlatmaya gerek yok. Gerek maddi gerek manevi olarak bazı görüş ayrılıklarımız oldu, prensip olarak anlaşamadık.

Altyapı çalışmaları

Alt yapı ve Pilot takım konularında desteklediğimiz Boğazspor U19 takımı Şampiyon oldu. U14 de aynı şekilde. U15 takımı da çok başarılı ve inşallah Türkiye şampiyonasına gidecek. Hendek Gençlikspor ve Akovaspor’da kısmen de olsa pilot takımımız. Hendekspor olarak Boğazspor’a birinci derecede ciddi anlamda katkı sağlıyoruz ve oradan istediğimiz başarıyı alıyoruz.

Basın mensuplarımıza destek konusu

Maçlarımızı takip eden Gazetecilerimiz konusunda yapılan bazı haksız eleştiriler var. Sezon başında söylediğimiz gibi bu konuda destek olacağımızı ifade etmiştik. Bununla ilgili olarak gidilen aracın benzin parası ve yemek parası kapsayacak cebe artı kalmayacak tutarda bir destek vermeye çalışıyoruz ki bazen kendileri de ceplerinden katkı sağlıyorlar. Bu konuda verilen emekleri görmezden gelemeyiz, bizlerde Yönetim olarak böyle bir destek vermeye gayret ediyoruz.

Hendekspor hepimizin

Takım olarak Yönetim olarak, en önemli karşılaşmalarımız olan Kütahyaspor ve Bursa Yıldırımspor maçına organize olmak için çalışmalar yapıyoruz ama buna Şehrimizi de katarak hep birlikte hazırlanmamız gerekiyor. Sonuçta Hendekspor hepimizin. Bu sene biz Yönetimdeyiz ama seneye Yönetimde olmasak ta emin olun tribünde olacağız ve söz veriyoruz. Ama biz Yönetim ile, Basın ile taraftar ile hep birlikte hazırlanalım. Herkes üzerine düşeni yapsın. Bizler belli bir yere kadar yapabiliriz ama sizlerin de çağrıları ile taraftarı örgütleyerek birlik beraberlikle bu işi çözeriz. Biz bugün Yöneticiyiz, yarın taraftarız. Siz ne kadar Gazeteci olsanız da takımın en büyük taraftarlarısınız, desteğinizi bekliyoruz.

Hendekspor Yönetimi tarafından yapılan değerlendirmelerin ve Gazeteciler ile yapılan karşılıklı fikir alış verişlerinin ardından toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184