Şampiyonlar Vali Nayir’i Ziyaret Etti

Şampiyon Sporcular Ömer Faruk Ateş, Ada Zehra Anlatıcı ve Milli Takım seçmelerinde başarı gösteren Arda Tuna Karcan ile Mert Pehlivan, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

Şampiyonlar Vali Nayir’i Ziyaret Etti


Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bu ay içerisinde Macaristan’da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonasında altın madalya kazanan Ömer Faruk Ateş ile geçen yıl Eylül ayında İtalya’da düzenlenen Avrupa Açık Down Sendromlular Yüzme Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Ada Zehra Anlatıcı ve Milli Takım seçmelerinde başarı gösteren Arda Tuna Karcan ve Mert Pehlivan’ı makamında kabul etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un da eşlik ettiği ziyarette, Karate İl Temsilcisi Hikmet Şaha, Hendek İlçe Antrenörü Nurkan Kayacık, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Antrenörü Hasan Çakırlar ile Doğa Okulları Müdürü Dursun Püsküllüoğlu da yer aldı.

Önemli projeler yürütüyoruz

Kabullerinden ve spora verdikleri desteklerden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ettiklerini ifade ederek sporcuların madalyalarını Sayın Valimizle paylaşmak istediklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, futboldan sonra ilimizde en yaygın sporun karate olduğunu belirterek teşkilatın faaliyetleri hakkında bilgiler de verdi.

Yunan rakibini yendi

Bu ay içerisinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası 21 yaş altı erkekler kumite 60 kilodaki final mücadelesinde Yunan rakibini 3-2 mağlup ederek altın madalya kazanıp Avrupa şampiyonu olduğunu söyleyen Milli Karateci Ömer Faruk Ateş, Ümitler kariyerinden sonra ikinci Avrupa Şampiyonası altın madalyasını U21 kategorisinde kazandığı için mutlu olduğunu ifade etti.
Dünya rekoru Anlatıcı’ya ait

Sayın Valimizin spora olan duyarlılıklarını bildiklerini ve bir eğitim yuvası olarak kendilerinin de sporcu yetiştirmeye gayret gösterdiklerini belirten Doğa Okulları Müdürü Dursun Püsküllüoğlu, aynı zamanda öğrencileri olan Milli Yüzücü Ada Zehra Anlatıcı’nın 2019 yılı Eylül ayında İtalya’nın Sardunya Adası’nda düzenlenen Down Sendromlular Açık Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalama stilinde 1. olarak 16 yaş altı kategorisinde dünya rekoru kırdığını, Arda Tuna Karcan ve Mert Pehlivan isimli öğrencilerinin de Sakarya’da yapılan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Milli Takım seçmelerinde büyük başarı elde ederek Milli Takım Sporcusu olmaya hak kazandıklarını, ayrıca okullarında yapılan seçimde Öğrenci Meclis Başkanı ve üye seçilen öğrencilerin de bu ziyarette yer aldığını ifade etti.

Sporcular ve Öğrencilerle sohbet etti

Şampiyonlar ve Milli Takım Sporcuları ile katıldıkları turnuvalardaki başarıları hakkında bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, ülkemiz ile ilimiz adına sporcularımızı tebrik ettiklerini ve onlara destek olan herkesi de kutladıklarını ifade ederek, “Sporcularımız daha öncesinde de kazandıkları başarılara yenilerini eklemişler. Ülkemizde büyük bir kitlesi olan karate sporu, bizim insanımızın yapısına uygun, karakterimize, kabiliyetimize uygun diye düşünüyoruz. Böylesi sporların ana vatanı olarak kabul edilen ve Uzakdoğu olarak tabir ettiğimiz ülkelerde de mutlaka önemli bir yer tutuyordur, ancak bizim de bu sporlara olan ilgimiz ve alakamız kazanılan başarılardan da anlaşılabiliyor.

Ferdi sporlarda daha başarılıyız

Kulüplerin yalnızca bir dala değil diğer alanlara da önem vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bizler ekip halinde yapılan sporlardan çok ferdi spor branşlarında daha başarılıyız. Ancak, takım sporlarında daha başarılı olmayı, takım ruhunu yaşamayı da gönül arzu ediyor. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliği sporda da gösterebilmeliyiz.
Spor bir markadır

Spor ilimizin önemli marka değerlerinden birisidir. Tarımda, sanayide, turizm alanlarında gösterdiği başarıyı, üniversiteler şehri olarak gösterdiği başarıyı sporda da göstererek kendisini kanıtlamıştır. Özellikle ilçeler arasında hem yöneticilerin önem vermesi hem de vatandaşlarımızın ilgi ve alakalarının yoğun olmasından dolayı geçmişten de gelen bir kültürle Hendek ilk sırada görünüyor. Amacımız bu ilgi ve alakayı tüm ilçelerimizde aynı dereceye yükseltmektir.

Sporla dersi iyi idare etmek lazım

Öğrencilerimizin derslere ayırdıkları vakitler ile spora ayırdıkları vakitleri iyi ayarlaması gerekiyor. İki işi bir arada yapabilme kabiliyetleri bulunduğunu biliyoruz. İki işin birbirine engel olmamasını istiyoruz. Sizlerin hem sporda hem de derslerinizde başarılı olmanızı arzu ediyoruz. Mesela Avrupa Şampiyonumuz Ömer Faruk evladımız Macaristan’ı, Ada Zehra kızımız da İtalya’yı yaptıkları spor sayesinde görmüş oldular. İşte sporun böylesi güzel bir yönü de var. Kişi ömrü boyunca çok zor göreceği yerlere yaptığı spor ve tabi ki azmi ile gidebiliyor. Bununla birlikte turnuvalarda çok farklı yerlerden, farklı kültürlerden arkadaşlar da edinebiliyorsunuz. Zaten sporun sağlığa yararlarını da çok iyi bildiğinize eminim. Sporun hayatımızın her anına, her aşamasına büyük faydaları var. Bunun için sporu hem yapmalı hem de bu bilinci herkese yaymalıyız dedi.

Sporcuları tek tek kutlayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, kendileriyle gurur duyduklarını belirtip başarılarının devamını da diledi.


Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184