TÜBİTAK BİLİM FUARI VE YILSONU SERGİSİ NEFES KESTİ

Hendek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 bilim fuarı ve yılsonu sergisi nefes kesti.

TÜBİTAK BİLİM FUARI VE YILSONU SERGİSİ NEFES KESTİ


Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak okul öğrencilerinin hazırladığı fuarı ve yılsonu sergisinin açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Okul Müdürü Yavuz Kılıç’ın açılış konuşması yapmasıyla açılan sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, 2.OSB yönetim kurulu başkanı Hıdır Erkoçak, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Bilim fuarı ve sergiyi gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, şube müdürleri, daire amirleri, konuklar ve vatandaşlar hepsinin ortak ifadesi bugüne kadar Sakarya’da görmüş olduğumuz en etkili ve en görkemli fuar olduğunu söylediler.

Adeta bütün konuklar yapılan eserlerle ilgili şaşkınlıklarını gizleyemediler.  Sergide öğrencilerin bütün hünerlerini gösterdiği bilim fuarı ve yılsonu sergisinde birbirinden güzel ve şaşırtıcı eserler sergiye çıktı. Bilim adına örnek çalışmaların yer aldığı sergi ilgiyle gezildi. Fuar hazırlığına 20 öğretmen, 80 öğrenci hazırlık yaptı ayrıca yılsonu sergisinde atölye uygulaması olan bütün öğrencilerimizin emekleri sergilenmiş oldu.

Bilim fuarı ve yılsonu sergisinden örnekler:

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN TRAKTÖR

Traktörün bütün tasarımını, uygulamasını, okulumuz öğretmeni Eşref Çetin’in koordinatörlüğünde öğrencilerimiz gerçekleştirmiştir. Ülkemizin güneş enerjisiyle çalışan otomobil sektörüne çığır açacak bir tasarım gerçekleştirdiler.

ÖRÜMCEK ROBOT

Android cihazlarla örümcek robotun kontrol etmek, yazılımını gerçekleştirmek, üç boyutlu yazıcıları yakından tanımak amacıyla yapılmıştır.

KONUŞAN EV VE UZAKTAN KONTROL SİSTEMLERİ

Hazırlanılan evde mikro denetleyici kontrollü devre yardımı ile cep telefonuna indirilen öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış olan uygulamaya sesli komut vererek evdeki kapı ve pencere gibi yerleri açma, aydınlatma, ısı ile havalandırma kontrolü yapılabiliyor.

TELEFON KONTROLLÜ ARABA  

Android sistem ile öğrencilerimizin hazırladığı uygulama indirilerek araba uzaktan kontrol edilmektedir.

AÇILIP KAPANABİLİR ÖZELLİKLİ KÖPRÜ

Kara ve deniz ulaşımının devamlılığını sağlayan, hidrolik ve pinomatik sistemle açılıp kapanan köprü.

İŞYERİ GİRİŞ-ÇIKIŞ İKAZ SİSTEMİ

İnsanların giriş-çıkış yaptığı yerlerde, ilgili kişinin farklı bir oda veya bölümdeyken gelen-giden kişileri kolayca fark etmesini sağlayan sistem.

SU TASARRUF SİSTEMİ

Tasarruf ve su kaybının yok olması amacıyla çatıda yapılan kanal sitemi ile yağmur suları güneş ışığından korunan toprak altında toplanır. Toplanan su, bahçe sulamada, tuvalet sifonunda, araç yıkama vb. yerlerde kullanılabilir.

AKILLI GÖZLÜK

Görme engelli insanların hayatını kolaylaştırmak amacıyla yapılmış proje, görme engelli insanların yürürken önlerine çıkan engelleri fark etmesini sağlıyor.

Yenilenebilir enerji bölümü derslerinde kullanılmak amacıyla geliştirilen otomasyon setleri büyük beğeni topladı.



Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184