HENDEK'E SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI

Hendek Belediyesi, Sokak Hayvanları Barınağı yapımına başladı.

HENDEK'E SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI


Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, ilçede sokak hayvanlarının saldırganlıklarını ve insanlara bulaştırabilecekleri hastalıkları ortadan kaldırmak ve vatandaşların bu konulardaki haklı şikâyetlerinin önüne geçilebilmek için sokak hayvanları bakım evi çalışmasını başlattıklarını belirtti.

5 bin metre kare alanda inşa edilecek olan hayvan barınağında 100 sokak hayvanı barınabilecek.

Başıboş hayvanlar

Modern yapıda dizayn edilen ve havyaların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı hayvan bakımevinin kısa sürede tamamlanacağını iade eden, Başkan İrfan Püsküllü, son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artışı ve beraberinde getirdiği sorunları düşünerek, Sokak Hayvanları Bakımevi’nin yapımına başladık.
Son derece modern bir şekilde dizayn edilecek bakımevinde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanacak. Bakımevimizin hizmete girmesi ile birlikte şehrimizin önemli sorunlarından biri olan ‘başıboş köpekler’ sorununun çözümüne katkı sağlanacak.

Belediyemiz ekipleri tarafından toplanıp bakımevine getirilen sokak hayvanları, tesislerde uzman veterinerler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alınacak. İnşallah, yapacağımız bakımevi ile birlikte, bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacağız diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184