MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ

Sakarya İli Madde Bağımlılığı ile mücadele eylem planı çerçevesinde madde bağımlısı olan bireye özellikle iyileştirici hizmetlerin verilmesi bağlamında önemli bir yer alan psikoterapi uygulamalarına ilişkin eğitim verildi.

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ


Eğitim içeriğinde, Göz Hareketlerinin Duyarsızlaştırılması ve Yeniden İşlenmesi olarak uygulanan (EMDR) tekniğinin madde bağımlılığı ile mücadele sürecine  nasıl uyarlanacağı, internet, oyun bağımlılığı ve bunun bir sonucu olabilecek sanal zorbalık ve bunun nasıl mücadele edileceği ve Çağdaş Psikolojik Danışma yaklaşımlarında kullanılan terapötik tekniklerinin “Kendini Yönetme” amaçlı   on oturumluk psiko-eğitim programına uyarlandığı bir uygulamadan oluşmuştur. Program açılış konuşması, program akışı, içeriği ve süresi hakkında bilgi verildi.

 Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan konuşmasında özellikle madde bağımlılığı ile mücadelenin bütün ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin iş birliği ile yürütülmesi gereken bir konu olduğunu vurgulamıştır. Eğer bu iş birliği olmaz ise istenen sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağı gibi her kurum, kuruluş ve kişiler bir birini suçlamaya başlar. Suçlu aramak yerine çözüm aramanın çok daha işlevsel olacağını vurgulayan Ayhan katılımcılara sizle zorunlu gönüllülersiniz ve Psikolojik Danışmanların tüm okulun öğretmenleri, elimiz, gözümüz, kulağımız olduğunu söyledi.

Programa, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda Psikolojik Danışman olarak çalışan otuz rehber öğretmen katılmıştır. Eğitimde, Dr. T. Seda Çolak, Göz Hareketlerinin Duyarsızlaştırılması ve Yeniden İşlenmesi olarak uygulanan (EMDR) tekniğinin madde bağımlılığı ile mücadele sürecine  nasıl uyarlanacağı, Doç. Dr. Tuncay Ayas, internet, oyun bağımlılığı ve bunun bir sonucu olabilecek sanal zorbalık ve bunun nasıl mücadele edileceği ve Doç. Dr. Mustafa Koç, Çağdaş Psikolojik Danışma yaklaşımlarında kullanılan terapötik tekniklerinin “Kendini Yönetme” amaçlı   on oturumluk psiko-eğitim programına uyarlandığı bir uygulama hakkında bilgi verdiler.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184