Hendek Gündem

Sencer’in Faillerinden Biri Yakalandı

ASAYİŞ

Hendekli Polis Memuru Muammer Sencer’in Şehit edildiği olayın faillerinden olan bir kişinin operasyonla yakalandığı öğrenildi.

Hendekli Polis Memuru Muammer Sencer’in Şehit edildiği olayın faillerinden olan bir kişi Emniyetin Muğla’nın Milas ilçesinde yaptığı operasyonla yakalandığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat birimlerinin çalışmaları sonucu 1979 yılında terör saldırısında Hendekli Polis memuru Muammer Sencer’in şehit edildiği olayın faillerinden olan ve Kırmızı Bültenle aranan TKP/ML terör örgütü adına faaliyet yapan H.K. Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandığını bildirdi.

H.K. adlı örgüt mensubunun 1979 yılında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Hendekli Polis memuru Muammer Sencer’in şehit edildiği olayın faillerinden olduğu ve Kırmızı bültenle arandığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda “Emniyet İstihbarat Birimlerinin Başarılı Çalışması Sonucu; TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Markist Leninist) terör örgütü kırsal alan yapılanması TİKKO (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) içerisinde geçmiş dönemde Merkez Komite Üyesi olarak faaliyet yürüten, örgüt adına çok sayıda illegal-silahlı eyleme katılan, 1979 yılında örgüt mensupları ile çıkan çatışmada Muammer Sencer isimli polis memurunun şehit edildiği olayın faillerinden olan,  Kırmızı Bültenle uluslararası düzeyde aranan H.K isimli terörist, bugün Muğla/Milas’ta düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.