Hendek Gündem

ANADOLU GENÇLİK VAKFI VE İHH TEPKİ

GÜNCEL

Hendek Anadolu Gençlik Vakfı Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişini idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.



Cuma namazı çıkışı Büyük Camii Önünde toplanan Anadolu Gençlik Vakfı üyeleri ve vatandaşlar Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişini idama mahkum edilmesine karşı yapılan tepkiye sloganlar ile katıldılar.

Anadolu Gençlik Vakfı’nın düzenlediği Basın açıklamasına İHH Hendek Temsilciliği de destek verdi.

Anadolu Gençlik Vakfı SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Başkanı Oğuzhan Tarhan’ın yaptığı basın açıklamasında “Adeviye Meydanı’nda sivil halkın otomatik silahlarla tarandığı, oluk oluk kanın aktığı ve can pazarının yaşandığı bir günde, bir polis’in ölümü,529 kişi ile ilgili verilen idam kararına gerekçe sayılmıştır. Bu kişilerin tek suçu o gün, seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviye meydanı’nda olmalarıdır. Bu idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, Özgürlükler ve Adaletle bir ilgisi yoktur. İnsanların temel, hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte batının sessiz kalması elbette ırkçı, emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecinde de destek vermişlerdir.

Mısır’da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerekir. Ülkemizde ki tepkiler Uluslararası platformlara taşınmalıdır. İnsan hak ve özgürlükleri noktasında duyarlılık sahibi uluslararası tüm kuruluşlar bu idam kararına karşı en sert tepkiyi göstermelidirler.

Anadolu Gençlik Derneği olarak biz yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan ve insanların oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu ölümlere karşı ortak bir irade beyanı ile bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Hak’kı üstün tutan bir anlayışla, yeni bir dünya kurulamadığı müddetçe bu ölümler engellenemeyecektir. Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır dedi.

Basın açıklaması sık sık sloganlar atılarak kesildi. Pankartların açıldığı ve  sloganların atıldığı Basın açıklaması  grubun sessizce dağılması ile sona erdi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.