Hendek Gündem
2014-09-15 11:30:51

Şenliklerimiz sona erdi...

KADİR KAZIN

kadirkazin@hotmail.com 15 Eylül 2014, 11:30

İlçemizde bulunan yaylalarımızdaki şenlikler sona erdi.

30 Mart seçimleriyle birlikte mahalle olan köylerimiz mahalle olan ve bazı yetkilerini kaybeden muhtarlarımız bu yıl yapılan şenliklerde ister istemez sıkıntılar yaşadı.

İlk olarak tarihleri önceden belirlenen Haçıkışla ardından Dikmen Yaylası en son Çiğdem yaylasıyla final yapılarak bu yılki şenliklerimiz sona erdi.

Haçıkışla yayla şenliğini Hendek’te bulunan bir deneğimiz düzenlemişti fakat bir şekilde derneğin yapmış olduğu müracaat şenliğin yapılacak olduğu Cuma günü her nedense geri çekildi izinli veya izinsiz olarak şenlik yapıldı.

Bir hafta sonra yapılacak olan Dikmen yayla şenliği ilk önce iptal olacağı sonra Kur ’anlı olacağı halk arasında konuşulmaya başlandı. Biraz da yetki tartışmasına girilen şenlik öncesi Dikmen Köyü Yardımlaşma ve Derneği tarafından Kaymakamlığa müracaatta bulunuldu.
Bu müracatta haçıkışlada olduğu gibi cuma günü geri çekildi.

Bu sefer her nedense Hendek Belediyesi tarafından Dikmen Yayla şenliğinin yapılacağı duyuruldu ve şenliğe üç gün kala daha önce yine  belediye tarafından Mart ayı ortasında bastırılan Dernek Başkanı ve Muhtarın adı bulunan yayla afişi indirilerek Hendek Belediyesi tarafından yeni basılan yayla afişi sadece Dikmen ve Hendek’in bazı yerlerine asıldı ve bunca yıl tanıtımını yapmaya çalıştığımız emek verdiğimiz 106 yıldır devam eden yayla şenliğimiz bir anda mahalle olmamızdan dolayı bizim şenliğiz olmaktan çıktı.

En azından bunca yıl bu şenliklere emek veren kimselere teşekkür etmek maksatlıyla birer plaket verme gereksinimi duymayanları buradan bir kez daha kınıyorum. Ufak tefek aksaklıklar olsa da kazasız belasız şenliğimizi tamamladık. Birkaç gün sonra Belediye bir haber servisi yaptı evlere şenlik çekmiş oldukları birkaç fotoğraf şenliğin ne içeriğini nede ne anlama geldiğini yansıtmıyordu.

Gelelim Çiğdem yayla şenliğine. Bu yıl Hendek ve Akyazı Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri şenlik iyi geçti. Hatta Hendek Belediyesi bütün imkânlarını seferber etmiş görünüyordu. Çok sayıda sanatçı mevcuttu ve insanlar iyi eğlendi. Yalnız o kadar silah ve patlayıcı atıldı ki nerdeyse çalınan ezgilerin önüne geçti.

Gelelim en önemli konuya aşağı yukarı her ayrıntıyı düşünen her iki Belediye bir ayrıntıyı düşünememiş. Çiğdem yayla şenliğinde Ambulans ve Sağlık personeli yoktu. Burası yayla insanların çoğu ilçe ve şehirlerden geliyor. Rakım olarak zannedersem 1500 civarında yani kısacası Sağlık sorunlarının çok olabilecek bir yer. Şenlikler düzenliyorsa insanların sağlıkları da düşünülmek zorunda.

Gelecek yıl umarım yukarda saymış olduğum bu aksaklıklar olmaz çünkü Hendek İlçemizin bu Yaylalarını Turizme kazandırmamız lazım. Bunun için de iyi tanıtım yapmamız, elele vererek politika yapmadan bu Yaylalarımızı tanıtmak için herkes üzerine düşeni yapıp bölge insanına yeni gelir kaynakları yaratmamız gerektiğine inanıyorum.

Gelecek yıl yapılacak olan yayla şenliklerinde buluşmak üzere.

Hoşçakalın…

Yorumlar (1)

vatandaş 10 Yıl Önce

evet ben bir vatandaş olarak burada bir rezalet gördüm..ne bir ambulans nede bir sağlık personeli vardı.. burda yaşanmış bir olay oldu evet işte bunu ben orada görevli bulunan zabıta vede birkaç saha görevlisi ve muhtara söyledim ama vatandaşa verilen değer bu kısaca.. oy zamanı insansın seçim bitince senin hiçbir değerin yok..kimse üzerine toz kondurmuyor ama ben bir vatandaş olarak rezalet gördüm rezalet..ama herşey yalan bakalım bunun hesabını nasıl varecekler..allah soracak..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.