Hendek Gündem
2014-05-31 10:21:33

Spor nedir, ne değildir...

KADİR KAZIN

kadirkazin@hotmail.com 31 Mayıs 2014, 10:21

Hendek İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hendek Bahar Kupası Voleybol Turnuvası, Esnaf Sanatkârların Şampiyon olmasıyla sona erdi.

Spor nedir? İnsanların bir araya gelip centilmence mücadelesi, kaynaşması, tanışması. 14 takım mücadele etti. İyi veya kötü bir turnuva sona erdi. Kendi nezdimde İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereliyi tebrik ederek, bundan sonraki turnuvalarda başarılar diliyorum.

Tabiki bazı aksaklıklar olmuştur, olacaktırda. Müsabakalar Hendek Yeni Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Özel arabası olmayanların gidebilmesi zor bir yer, onun içinde müsabakalarda pek seyirci olmadı.

Gelecek yıl inanıyorum ki daha fazla takım ve seyirci olacaktır. Beni üzen bir konu, Belediyenin Voleybol takımının sahaya çıkmaması. Çünkü Belediye tüm Hendek’i temsil ediyor. Herhalde kendilerine göre mazeretleri vardır ama hoş olmadığını belirtmek isterim. Diğer takımlardan biri aynı şeyi yapıp sahaya çıkmasa çok söylenecek bir söz olmaz. Neticede Belediyenin Voleybol takımı olunca bizleri temsil etiğini zannediyorum.

Voleybol Turnuvasının finali oynanıp sona ermek üzereyken, Hendek Kaymakamlık kupası başladı. 24 takım mücadele ediyor. Yaklaşık bir ay sürecek bu turnuvada iyi katılım ve iyi de seyirci var.

Belediye yine bir sorunla karşımıza çıkıp turnuvadan çekildiğini açıkladı. Yaptıkları ilk maç da yapılan bir itirazları önce kabul, sonra aleyhlerine sonuçlanınca turnuvadan çekildiklerini açıkladılar.

Şimdi sormazlar mı? Voleybol maçına çıkmıyorsun, ilk maçı kaybedip masada kazanmaya çalışıyor sonuç aleyhine çıkınca turnuvadan çekiliyorsun. Siz Hendek Belediyesini yani tüm Hendek halkını temsil ediyorsunuz. Böylemi örnek olacaksınız? Hendekli bir Vatandaşın Belediye ile bir sorunu olunca ilçemizi terk etmesimi gerekiyor.

Olmadı beyler. Turnuvanın kuralları bellidir ve herkes uymak zorundadır. Spor kaynaşma ve centilmenliktir. Her sorun olduğu zaman bu şekilde davranırsak Spor yapacak, Turnuvada oynayacak takım bulamayız. Hendek Belediyesinin takımı olabilirsiniz. Kuralara uyup en azından gurup maçlarını bitirmeniz gerektiğini düşünüyorum. İlgili kişilerin sağduyulu davranarak bu soruna çare bulmalarını, centilmence Hendek Kaymakamlık turnuvasının bitirmelerini temenni ediyorum. Kazanacak olan takımı da şimdiden tebrik ediyorum.

Yorumlar (1)

hakan candan 10 Yıl Önce

belediye işte biliyoruz kimin ne olduğunu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.