Atike Hanım Lisesinde Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Atike Hanım Anadolu Lisesinde gençleri teknolojinin yararlı ve zararlı etkileri ile ilgili konularda bilgilendirmek üzere bir seminer gerçekleştirdi.

Atike Hanım Lisesinde Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Okul Öğretmenleri tarafından sosyal mesafe ile maksimum koruyucu koşulların oluşturularak gerçekleştirildiği seminer gençlerin bağımlılık eşiğine gelmeden kendilerini dijital araçlar konusunda sınırlamalarını öngörüyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli İletişim Uzmanı ve Hemşire Deniz De Asis tarafından Koronavirüs sürecinde artan bağımlılık davranışlarına dikkat çekildi.

 Dijital Teknolojinin tarihsel sürecinden günümüze değin gelişiminin anlatıldığı seminerde bireylerde günlük aktivite ve yaşamlarına etki etmesi noktası ,dijital yoksunluk belirtileri ve dijital minimalist yaklaşımlar konularında gençler bilgilendirildi. “Teknoloji faydaliı bir hizmetkar ve zararlı bir hükümdardır “ diyerek oyun bağımlılığı sosyal medya bağımlılığı, alışveriş bağımlılığı, video - içerik tüketim bağımlılığı, açık arttırma ve şans oyunları bağımlılığı gibi bağımlılık çeşitleri ile ilgili farkındalık geliştirildi. İnternet bağımlılığı ve dijital bağımlılıkların duygusal ve fiziksel etkilerinin farkında olmak ve bu konuda destek almanın önemlidir zira tüketim amaçlı bu eğilimler bireyi de tüketmektedir.

Ebeveynlerin gençlerin dünyasını anlamaları ve teknolojinin yerine çocukları ile zaman geçirecekleri mutlu ortamlar ve alternatif yapılabilecekler oluşturmaları önem taşıyor. Bağımlılıklarda zorlama ve dayatma ile davranışların değişmeyeceği vurgulanıyor.

 Gençlerin dünyasını anlamak ve kuşaklar arası çatışmaların önüne geçmek için anne ve babaların da dijital bağımlılıklar konularında bilgilenmelerini gerekli kılıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2021, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184