HENDEK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü basın açıklaması yaptı.

HENDEK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASIN AÇIKLAMASI


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizde nişan, düğün, cemiyet ve merasimlerde yoğunluk gözlemlenmektedir.

Buna bağlı olarak cemiyetlerde, özellikle açık alanlarda yapılan düğünlerde gerek konvoy halinde, gerekse düğün yapılan yerlerde havaya ateş etme olaylarıyla karşılaşmaktayız.

Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren kutlama yapmak gibi masumane gerekçelerle yapılan ancak bir çok masum insanın, çocuğun, gencin ölmesine, yaralanmasına, sakat kalmasına yol açan esas itibariyle geleneklerimizde de yeri olmayan havaya silah atma olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bir dizi güvenlik tedbiri almış bulunmaktayız.

Amacımız gençlerimizin, ailelerimizin en mutlu günlerinin bir başkasının acısına dönüşmesini engellemektir. Oluşturulan Güven Timleri vasıtasıyla bütün düğün cemiyetleri ve konvoylar başından sonuna kadar sorumlu ekipler vasıtasıyla takip edilmektedir.

Yine aynı şekilde cemiyet konvoylarında klakson çalarak çevreyi rahatsız eden gürültü kirliliğine neden olan araç sürücülerinin de plakaları tespit edilmek suretiyle idari yaptırım uygulanmaktadır.

Yaz döneminin gelmesiyle başlatılan çalışmalar neticesinde son bir ay içinde meskun mahalde havaya ateş eden 6 kişi yakalanmış şahıslar üzerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca ve 3 adet av tüfeği yakalanmış, yine çevreyi rahatsız eden araç sürücülerine karşı 293 araca 113055 TL idari para cezası tatbik edilmiştir.

Suç ve suçluyla mücadele sizlerden aldığımız destekle devam edecektir.

Gözümüz olun huzurunuz olalım. 155 Polis İmdat…

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184