Hendek Jandarması Geçit Vermedi

İstihbaratı değerlendiren Hendek Jandarması, bahçede yetiştirilen kenevirleri yakaladı.

Hendek Jandarması Geçit Vermedi

Hendek’te uyuşturucu madde yetiştirildiği ihbarı ile harekete geçen Jandarma ekipleri, saksıda yetiştirilmiş halde 145 adet kenevir bitkisi ve 20 gr kenevir tohumu ele geçirdi.

Saksıda yetiştirilmiş

Edinilen bilgilere göre, Hendek Yenimahalle’de ikamet eden N.K. isimli şahsın ikametinin bahçe kısmında kenevir bitkisi yetiştirdiği ve bitkileri ormanlık alanda büyüteceği duyumu üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri şüpheli şahsa ait ikamette gerçekleştirilen aramalarda evin bahçe kısmında saksı içerisinde boyları yaklaşık 15-20 cm olan 145 adet kenevir bitkisi, 20 gram kenevir tohumu ele geçirirken, şahsın evinde yapılan aramalarda ise 1 adet Baretta 9mm kurusıkı tabanca, 1 adet şarjör ve 40 adet kurusıkı mermisi ele geçirildiği öğrenildi.

1730 TL ceza

Şüpheli N.K. isimli şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı madde İmal Ticaret etmek ve TCK 191 Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı  madde satın anlamak, Kabul etmek, Bulundurmak ve Kullanmak suçları kapsamında ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenilirken, olay ile ilgili olarak hint keneviri olduğu değerlendirilen 145 kök kenevir bitkisinin Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından el konulduğu ve 3 kök kenevir bitkisini incelenmek için OYI ekibine teslim edildiği, ayrıca şahsa Ses ve Gaz fişeği atabilen silah bulundurmaktan 1730 TL idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Şahıs İfadesinin ardından serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2021, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184