Hendek Jandarması Kayıp Cüzdanı Sınırda Buldu

Hendek’te dinlenme tesisinde bulduğu cüzdanı cepleyen Tırcı Türkiye sınırını geçemeden yakalandı.

Hendek Jandarması Kayıp Cüzdanı Sınırda Buldu


Edinilen bilgilere göre Hendek Tem Otoyolu üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde mola veren E.K. ve E.T. isimli iki arkadaş bir süre dinlendikten sonra Amasya’ya gitmek için tekrar yola çıktı.

Yaklaşık 150 kilometre ileride bir petrol istasyonunda tekrar ihtiyaç molası verdikleri esnada cüzdanının yanında olmadığını fark eden E.K. cüzdanını düşürdüğünü fark ederek Hendek’te mola verdikleri dinlenme tesisine geri dönerek tüm aramalarına rağmen cüzdanın bulanmaması nedeniyle durumu Hendek Jandarmasına bildirdi.
Jandarma devrede

İhbarların ardından vakit kaybetmeden harekete geçen Jandarma Asayiş timleri kısa süre içerisinde olay yerine gelerek dinlenme tesisinde bulunan kamera kayıtlarını incelemesinin ardından bir şahsın cüzdanı alarak plakası tanımlanamayan bir tıra binerek tesisten ayrıldığını tespit etti.
Sınıra kadar takip

PTS incelemeleri sonrasında aracın plakasına ulaşan Jandarma ekipleri, Gürbulak sınır kapısına kadar yol güzergahındaki tüm Jandarma birliklerini haberdar ederek tırın takip altına alınması sonucunda 5 Ağustos günü plakası belirlenen ve İran asıllı A.H.B. isimli şahsın kullandığı tır Ağrı Doğubayazıt Gürbulak Sınır kapısından çıkış yapacağı sırada Gürbulak Jandarma Karakolu Asayiş Timleri tarafından durdurularak şahıs sorgulanmış ve kendi rızası ile içinde 2.115 Euro para olan cüzdanı Jandarma ekiplerine teslim ettiği öğrenildi.

Savcılık serbest bıraktı

Kayıp cüzdana ulaşılmasının ardından İran asıllı A.H.B. isimli şahsın sorgusunun ardından savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenilirken, kayıp cüzdan sahibine verilmek üzere savcılık tarafından emanete alındı.


Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184