HENDEK POLİSİNDEN DOLANDIRICI OPERASYONU

Hendek Polisi dolandırıcının peşini bırakmadı.

HENDEK POLİSİNDEN DOLANDIRICI OPERASYONU


Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda meydana gelen telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarmasına rağmen dolandırıcılar, A.Ş isimli kadından 4 adet burma bilezik, 3 adet cumhuriyet altını, 3 adet çeyrek altın ve 4000 TL’sini aldı.

Dolandırıcı M.K, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz  çalışmaları sonucunda M.K İstanbul da operasyon yapıp adli işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, 01.08.2016 günü Hendek Sarıdede Mahallesinde meydana gelen olayda A.Ş. isimli kadını telefonla arayıp kendisinin Polis olduğunu ve 15 Temmuz Askeri Darbe sonrasında isminiz Terör listesinde bulunuyor dedikten sonra evde ne kadar para ve altın olduğunu öğrenerek, Terör listesinden adını çıkarmak için evdeki altın ve paraları alıp kontrol ettireceklerini söyledi.

A.Ş isimli kadın korkudan  dolandırıcının gerçek Polis olduğunu zannedip dolandırıcı M.K.’nın her dediğini yapıp parayı ve altınları istenilen yere götürüp dolandırıcıya teslim etmesinin ardından Altınları ve parayı alan M.K. kayıplara karıştı.

Hendek Polisi İstanbul’da Operasyon Düzenledi

Olayın ardından kadın şahıs emniyete dolandırıldığını söylemesi üzerine Hendek Asayiş ekipleri dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

İlk önce şahsın kullandığı aracı bulmak isteyen ekipler çevredeki güvenlik kameralarını inceledi ve aracın 34 JJ… Plaka araç olduğu tespit ettiler. Ekipler şahsın 34 plaka olmasından dolayı İstanbul’a gideceğini düşünüp Otoban çıkışlarındaki kameraları incelmeye aldı ve aracın otoban gişelerden çıktığını tespit etti.

Plaka kayıt sisteminden aracın bilgilerine ulaşan Hendek Asayiş Ekipleri İstanbul’a giderek İstanbul Avcılar Asayiş ekipleriyle geniş çaplı araştırma yapaarak şahsın aracı kiraladığını öğrendi.

Oto galeriden şahsın M.K. olduğunu ve kaldığı adresi öğrenen ekipler akşam saatlerinde şahsın evine gitti.

Polislerin geldiği gören M.K. kaçmaya teşebbüs etti fakat Hendek polisi ve Avcılar Polisi Evi kuşatarak şahsı kıskıvrak yakaladı.

Operasyon sonrası Hendek Polisi tarafından tutuklanmak üzere Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen M.K. tutuklanarak Cezaevine gönderildi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184