Hendekli Vatandaş 500 Bin TL Dolandırıldı

Hendek'te kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının tuzağına düşen bir kişi 500 bin TL’sini kaptırdı.

Hendekli Vatandaş 500 Bin TL Dolandırıldı

Telefon dolandırıcılarının ağına takılan Hendekli 71 yaşındaki bayan 500 bin TL dolandırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Hendek'te 71 yaşındaki kadını arayarak adının Organize bir suça karıştığını, kendisinin bu suçtan kurtulması için asıl suçluların yakalanması gerektiği ve bu operasyonda kullanılması içinde evde bulunan para ile mücevherleri eve gelip alacaklarını söyledikten sonra kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanan 71 yaşındaki kadın, dolandırıcıların operasyonun çok gizli olduğunu ve diğer polisler dahil hiç kimseye söylememesi gerektiğini konusunda tembihledikleri öğrenildi.

500 Bin Lira TL değerinde ziynet eşyası

Yaşlı kadını kurban seçen ve telefonda kandıran dolandırıcılar, Hendek’e gelerek 500 bin TL değerindeki Altın, Döviz ve Türk Lirasını alarak kayıplara karıştı.

Emniyet peşine düştü

Olayın ardından dolandırıcıların peşine düşen Emniyet ekipleri tarafından Güvenlik Kamerası ile Sakarya’ya giriş çıkış yapan 3 bin 500 araç tek tek incelenerek yapılan incelemeler sonrasında polis ekipleri şüphelinin polislere yakalanmamak için sürekli Kıyafet ve Ticari Taksi değiştirdiğini ayrıca şüphelinin eşgali ile kullandığı 3 farklı ticari taksiyi tespit etti.

Ankara’da yakalandı

Şüphelinin ve Ticari Taksilerin hareketlerini adım adım izleyen Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri şüphelinin kimliğini tespit ederek, Sakarya'dan dolandırdığı para ve Mücevherleri alarak Ankara’ya gittiğinin belirlenmesinin ardından şüphelinin yakalanması için Sakarya'dan harekete geçen ekipler tarafından Ankara’da belirlenen adrese gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu dolandırıcılık şüphelisi A.B. (42) isimli şahsı kıskıvrak yakaladı.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

İşlemleri için Sakarya'ya getirilen şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından çıkartıldığı Adli Makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184