Hendek’te 2789 Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

İstihbaratı değerlendiren Hendek Jandarması tarafından binlerce kök hint keneviri ele geçirildi.

Hendek’te 2789 Kök Hint Keneviri Ele Geçirildi

Hendek Jandarması ve KOM Şube ekiplerince Hendek’te ağaçlık alana ekili vaziyette binlerce kök hint keneviri ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, istihbaratı değerlendiren Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekipleri ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Hendek Aşağı Hüseyinşeyh Mahallesinde ikamet eden E.A., S.A. ve Y.A. isimli şahısların uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptığı ve esrar elde etmek amacıyla yasadışı kenevir bitkisi yetiştirdiklerine yönelik istihbari bilgiler elde edilmesi üzerine çalışma başlattı.

Şok baskın ile binlerce kök hint keneviri

Çalışmaların ardından Cumhuriyet Savcılığınca alınan arama kararı sonrası harekete geçen Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü  ekiplerince şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalar sonucunda ikametin bahçe kısmında bulunan ağaçlık alan içerisindeki iki ayrı noktada 333 kök ve 2456 kök olmak üzere toplamda 2789 kök dikili vaziyette Hint Keneviri Bitkisi ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alındılar

Olay sonrası Cumhuriyet alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında Uyuşturucu Madde İmal Ticareti (TCK-188) ve Yasadışı Kenevir Ekimi (2313-23) suçlarından işlem başlatıldığı öğrenilirken, şüpheli şahısların gözaltına alındığı ve Adli makamlara sevk edilecekleri öğrenildi.

3 şahısta tutuklanarak ceza evine sevk edildi

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184