Hırsızlar Fotokapan’dan Kaçamadı

Hendek’te Haberleşme ve Enerji Nakil Kabloları hırsızları Jandarmanın foto kapanından kaçamadı.

Hırsızlar Fotokapan’dan Kaçamadı

Hendek’te 5 Mahallede gerçekleşen Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı 6 olay hırsızlık olayları Jandarmanın foto kapan ile yakayı ele verdiler.

Suçu itiraf etti

Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında meydana gelen 6 farklı Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu hırsızlık olayları ile ilgili olarak Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerince yapılan araştırmalar sonucunda Kalayık Mahallesi’nde Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlık olayının gerçekleştiği, şüpheli şahısların hırsızlığı tekrarlama ihtimali olduğundan dolayı bölgeye Foto kapan cihazı yerleştirildiği, 22 Mayıs’ta şüpheli araç olarak değerlendirilen ve plakası tespit edilemeyen siyah renkli bir otomobilin olay yerine tekrardan hırsızlık yapmaya geldiği foto kapandan tespit edilmesi üzerine olay yerine şüpheli araç ve şahısları yakalamak maksadıyla ivedi intikal edilerek şüpheli E.B. ve 81 GA… plakalı araç yakalanmış ve araç içerisinde ve çevresinde yapılan aramalarda 3 adet kablo kesici makas bulunduğu öğrenildi.

2 şüpheli yakalandı

Şüpheli E.B. isimli şahsın alınan beyanında Haberleşme ve Enerji Nakil Kablolarını kendisinin ve arkadaşları olan B.S., C.Ç. ve H.K. isimli şahıslarla çaldıklarını söylemesi üzerine suçun itiraf edilmesi üzerine Hendek Cumhuriyet Savcılığınca alınan talimatlar doğrultusunda E.B. isimli şahsın ifadesi alınmasının ardından gözaltına alındığı öğrenilirken, şüpheli E.B. isimli şahsın alınan beyanında B.S. ve H.K. isimli şahıslar ile birlikte 09 Mayıs ve 18 Mayıs günlerinde Gölyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde, 6 Mayıs, 12 Mayıs ve 18 Mayıs tarihlerinde ise Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiklerinin tespit edilmesi üzerine ilgili kurumlar ile koordine kurulduğu öğrenilirken, B.S. ve C.Ç. isimli şüpheli şahısların yapılan koordineli çalışmalar sonucunda Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak Gölyaka Savcılığnca alınan talimatlar doğrultusunda gözaltına alındıkları öğrenildi.

1 şüpheli aranıyor

H.K. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada şüpheli şahsa rastlanılamamış olup, ikametinin arka kısmında kablo yanıkları, kablodan geriye kalan alüminyum folyolar ve Türk Telekom’a ait çelik halatlar ele geçirilmiştir. Şüpheli H.K. isimli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184