Jandarma kıskıvrak yakaladı

Hendek’te kaçak göçmenlere ve göçmen kaçakçılarına yönelik ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Afgan uyruklu 15 şahsı ve 8 göçmen kaçakçısının yakalarken kaçakçılardan 5’i ise tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Jandarma kıskıvrak yakaladı

18 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde bir vatandaşın “TEM otoyolu Parkshop civarında yabancı şahısların olduğunu” bildirmesi üzerine KOM Şube Müdürlüğü ile Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye intikal etti. Ekiplerin ormanlık alanda yaptığı kovalamaca sonucunda Afgan uyruklu 15 Düzensiz Göçmen yakalanırken yine aynı bölgede şüpheli hareketler sergileyen 8 şahıs ile 7 araç yakalandı.

Göçmenlerin alınan ifadeleri sonucunda Adana’dan binek veya ticari araçlarla yakalandıkları bölgeye para karşılığı getirildikleri öğrenildi.

Bu ifadelerden hareketle Adana’dan Sakarya’ya kadar olan Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ve yol boyundaki benzinliklerin kamera görüntüleri incelendi ve incelemeler ve yaptırılan teşhis sonucu Parkshop civarında yakalanan 7 araç ve 8 şüphelinin düzensiz göçmenleri Adana’dan Sakarya’ya getiren ve Sakarya’dan alıp İstanbul’a götürecek olan organizatörler olduğu kesinleşti.

Delillerin tamamlanmasına ardından haklarında adli tahkikat başlatılan 8 organizatörden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken 15 yasa dışı göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Kocaeli İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184