Jandarma’dan Aynı Gün 2 Operasyon

Jandarma ekipleri suç ve suçlularla mücadeleye devam ediyor.

Jandarma’dan Aynı Gün 2 Operasyon

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti içerisinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak suçlarından Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu düğmeye bastı.

10 farklı adrese operasyon

Jandarma ekiplerince 16 Şubat günü sabah saatlerinde şüphelilere yönelik olarak bir polis bölgesi olmak üzere 10 farklı adreste yapılan aramalarda şüpheli F.K., K.K. ve A.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Suç unsurları ele geçirildi

KOM, İstihbarat, JASAT, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Hendek, Akyazı, Karapürçek İlçe Jandarma Komutanlıkları, Yeşilyurt Karakol Komutanlığı ve Uyuşturucu Madde Köpekli Unsurları ekiplerince şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; (45) gram Kokain, (82) gram Kubar Esrar, (23) gram Kenevir Tohumu, (2) adet Hassas Terazi, (1) adet 9 mm Ruhsatsız Tabanca, (3) Adet Tabanca Şarjörü, (4) adet 9 mm Tabanca Mühimmatı, (1) adet Kurusıkı Tabanca, (2) adet Ruhsatsız Av Tüfeği, (2) adet Uyş.Kul.Aparatı, (2) adet Komando Bıçağı, (3) adet Cep Telefonu, (2) adet Av Tüfeği Şarjörü ele geçirildi.

3 kişi tutuklandı

Aramalar sonrası adli tahkikata başlanırken, aynı gün Adliyeye sevk edilen şüpheliler F.K., K.K. ve A.E. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarmadan ikinci operasyon

Operasyonlarına ara vermeyen KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar kapsamında Hendek Kocatöngel Mahallesinde Ç.Ş. isimli şahsın Silah Mühimmat Kaçakçılığı kapsamında Tabanca imal ettiği ve satmak amacıyla müşteri arayışında olduğu bilgisi alınması üzerine arama ve el koyma kararına istinaden Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve Narkotik Köpek Unsuru ekiplerince şahsa ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalar sonucu (2) adet 38 cal. 9.65 mm çapında SMİTH&WESSON Ruhsatsız Toplu Tabanca, (33) adet 9 mm Tabanca Fişeği, (18) adet 9.65 mm Tabanca Fişeği ve (1) adet Ruhsatsız Av Tüfeği ele geçirildiği öğrenildi.

Serbest bırakıldı

Olay ile ilgili Hendek Cumhuriyet Savcılığınca alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli Ç.Ş. isimli şahıs hakkında 6136 SK. Mad. 12 ve 2521 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından işlem yapılırken, şüpheli şahsın ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184