JANDARMA’DAN DEFİNECİLERE SUÇÜSTÜ

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından arazide define arayan biri bayan altı kişi suçüstü yakalandı.

JANDARMA’DAN DEFİNECİLERE SUÇÜSTÜ


Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Ağaççılar Mahallesi, Mantaralanı Mevkiinde yapılan operasyonda; arazide izinsiz kazı yapan (1)’i bayan olmak üzere (6) şüpheli suç delilleri (muhtelif kazı malzemeleri) ile birlikte yakalandı.

Arazide yapılan incelemelerde, yaklaşık yüz metrekare alan içerisinde toplam (3) farklı yerde, derinlikleri 50 ile 100 cm. arasında değişen çukurların açıldığı, şüphelilerin bölgede tarihi eser niteliğinde olabilecek objeleri aramakta oldukları tespit edilmiştir.

Suç yerinde ve şahıslara ait araçlarda yapılan aramalarda, izinsiz kazıda kullanılan (1) adet dedektör, (4) adet define bulmak amacıyla kullanılan bakır çubuk, (9) adet muhtelif taş ve kremit parçaları, (4) takım lastik çizme, (2) adet el feneri (1) adet adaptör jarz cihazı  (9) adet muhtelif kazı malzemesi ve (2) adet otomobil ele geçerilmiştir. olayla ilgili olarak (6) şüpheli hakkında adli soruşturma başlatılmıştır.

İl Jandarma Komutanlığımızca suç ve suçlularla mücadele kapsamında operasyonlara devam edilecek olup, duyarlı vatandaşlarımızın 156 Jandarma İmdat telefonuna, ihbarda bulunmaları bu mücadeledeki etkinliği artıracaktır.


Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184