Birlikte çalışmanın kazançları...

Allah(cc) tüm alemleri kusursuz bir şekilde yaratmış ve insanoğlunun hizmetine sunmuştur.

Allah(cc) insanoğlunun önüne müthiş hedefler koymuş yol göstererek yeryüzünde gezip dolaşmasını, yarattığı şeyleri incelemesini, aklını kullanmasını, birlik olunmasını, yarattığı şeylerden dersler çıkararak, örnekler alarak kendisine faydalı hizmetler üretmesini istemiştir.

İnsanoğlu yeryüzündeki varlıkları tanıdıkça, Allah’ın yaratma amacını kavramakta ve incelediği varlıktan dersler çıkararak onu kendi hizmetine sunmaktadır.

Örümceğin ağının sağlamlığını öğrenip çok hafif çelik yelekler yapması,ses dalgalarını kullanarak, Ultrason görüntüleme sistemleri üretmesi, elektronları bulup elektrik enerjisini kullanması, sivrisineğin ısı sensörlerinden esinlenerek uzaktan ateşölçer yapması, ilaçların neredeyse tamamının tabiattan temin etmesi ve daha bir çok buluş.

4-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen 20.Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma, Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Sistem Teknolojileri, Donanım ve Hastaneler Fuarını ziyaret ettim.

Fuarda yeni ürünler, geliştirilmiş ürünler, yurtdışından ve yurtiçinden birçok firma vardı.Tıbbi cihaz çalışmaları anlamında kamu kurumları (bakanlıklar-hastaneler), üniversiteler, özel hastaneler, üreticiler, kullanıcılar ortak çalışmanın gayreti içine girmişler.

Bu gerçekten başarıyı ve kaliteyi getirecek,sektördeki sorunları çözüp ülkemizi ileriye taşıyacak olan bir birliktelik.

Önceki zamanlarda kamuyu zarara uğratan firmalar sebebiyle kamuda firmalara karşı ön yargı mevcut idi,firmalar zamanında ödeme yapmaması, keyfi uygulamalar, yönetmelik eksikleri sebebiyle kamu-devlet kurumlarına karşı tepkiliydi, bu alandaki araştırmacılar kaynak yetersizliği sebebiyle çalışmalarını ya yapamıyor ya da yurtdışına gitmekteydiler, cihaz kullanıcıların talepleri üreticilere ulaşmıyordu.

Dünyanın da ülkemizin de değişmesiyle birlikte artık evrensel düşünmenin, iletişim halinde olmanın, ortak akıl ile çalışmanın, konunun tüm taraflarının bir araya gelmesiyle ancak başarıya ulaşılacağı anlaşıldığından çalışmalar artık bu doğrultuda yapılmaktadır.

Şimdi üreticiler,firmalar dernekleşerek güçlerini ve fikirlerini birleştirip sorunlarını daha kolay çözmekte, kaliteli ürünler ortaya koyabilmekte, ortak çalışmalarla pazar paylarını artırmakta ve diğer taraflar (araştırmacı-kullanıcı-devlet) ile iletişime girerek ürün ve çözüm üretmektedirler.

Tıbbi cihaz alanı bir çok bilim dalının (bilişim, mekanik, eletronik, fizik, kimya, tıp, eczacılık) bir arada çalışmasını gerektirmektedir. Çeşitli  alanlardaki araştırmacılar (üniversiteler-Tübitak-akademisyenler ) ve bilimsel uzmanlıklar disiplinler arası bir çalışma ruhu ile bir araya gelerek araştırmalar yaparak üreticilere yol göstermekte ve ufuk açmaktadırlar.

YORUM EKLE

banner83

banner184