87 Mezun Kep Attı

Hendek Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezuniyet töreni düzenlendi.

Hendek Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 87 Öğrenci kep atarak mezun oldu.

Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Arslan ve Tuncay Alioğlu, Okul Müdürü Alim Oktar, Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören Hendek Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alim Oktar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Bu günün haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum diyen Oktar, değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum.

Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili Gençler, Okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.

Sevgili gençler

Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey 1- sağlığınız 2- mutluluğunuz,3-ahlaklı ve başarılı olmanızdır.Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum.

Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

Saygıdeğer misafirler Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyor eğer sürçü lisan ettiysek, hoşgörünüze sığınarak af ola. Sizleri saygıyla selamlar sizlere kısa bir şiirle veda etmek istiyorum diyerek şiir dinletisinde bulundu.

Bu son ders

Çocuklar sevildikçe büyür insan

Sevdikçe yücelirsiniz…

Bir cennettir ülkemiz

Ve asildir milletimiz

Dilimiz ki;

Ana sütü kadar saf,

Ana sütü kadar temiz

Türkü söyler türkülerimiz

Size emanet al bayrağımız

Bütün değerlerimiz

Size emanet cumhuriyetimiz ve geleceğimiz

Çocuklar bu son dersimiz.

Müzik dinletisi, Flama değişimi ve Plaket takdimi

Şiir dinletisinin ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi sonrası Bayrak ve Flama değişimi gerçekleştirilirken, okul birincisi Dicle İçten’e plaket taksim edilerek Okul kütüğüne künye çakılmasının ardından Okul Birincisi Dicle İçten konuşma gerçekleştirdi.

Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor

Tüm mezunlar adına Okul birincisi Dicle İçten gerçekleştirdiği mezuniyet konuşmasında, Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.

Dört yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik.

Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okuluma veda ediyorum bayrağı sizlere teslim ederek.

Bizler, bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi… Ancak, mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz.

Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan  öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Onlara olan sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecek ve onlar kalbimin bir köşesinde daima yaşayacaklardır. Benden desteğini esirgemeyen ve yanımda olduklarını daima hissettiren aileme de huzurlarınızda teşekkür ederim.

Tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diler, saygılar sunarım ifadelerine yer verdi.

Mezuniyet coşkusu

Tüm Mezunlar adına yapılan konuşmanın ardından Slayt gösterileri ile birlikte Öğrencilere belgeleri teslim edilmesini tüm mezunlar sahneye çağırılarak kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadılar.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2022, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184