Anadolu Lisesi Nöbetinde 5. Gün, Veliler Mücadeleyi Bırakmıyor

Hendek’te yıkımı planlanan Hendek Anadolu Lisesi önünde Öğrenci ve Velilerin nöbeti devam ediyor.

2022/2023 Eğitim Öğretim yılının başladığı 12 Eylül’den bu yana her sabah Hendek Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen Öğrenci ve Veliler her sabah İstiklal Marşı okumalarının ardından Okul giriş ve çıkış kapıları önünde tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar.

Her sabah Hendek Anadolu Lisesi önünde bir araya gelerek İstiklal Marşı okuyan Öğrenci ve Veliler 5 gündür Okul çevresinde bekleyişlerini sürdürüyor ve tepkilerini alkışlarla dile getiriyor.

Yıkılmasın demiyoruz, farklı algılar oluşmasın

Eğitim-Öğretim yılının Pazartesi günü başladığını ve Öğrencilerin ders başı yaptıklarını belirten Veliler kendi çocuklarının halen ders başı yapmadıklarını ve eğitimden mahrum kaldıklarını belirterek biz okul yıkılmasın demiyoruz. Kamuoyunda farklı algılar oluşturuluyor. Bizler okul yıkılmasına karşı değiliz, bizim amacımız çocuklarımız merkezi bir okula gitsin başka birşey istemiyoruz. Öğrencilerimizin eğitim haklarının verilmesini istiyoruz. Mevcut okul yıkılacaksa eğer son güne kadar beklenmeden öğrencilerimizin eğitimlerine sağlıklı şekilde alacakları bir okula neden yönlendirilmedi bunun cevabını istiyoruz. 1 Hafta geçti ve Öğrencilerimiz halen ders başı yapamadı ve halen net bir açıklama, net bir girişim yok. Öğrencilerimiz nerede eğitimlerine devam edecek. Burası yıkılacaksa öğrencilerimiz nerede hangi okula gidecekler bunun cevabını istiyoruz ifadelerine yer verdiler.

Yeni görevinde başarılar diliyoruz

Dün akşam gelen bir bilgi ile Müdürümüzü görevden aldılar. Allah bundan sonraki yaşantısında, eğitim öğretim hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Tabi ki kimsenin mağdur olmasını istemeyiz ama böyle bir gelişme yaşandı. Sonrasında bugün muhtemelen bir karar çıkacak. Olumlu veya olumsuz bir karar bilemeyiz sonuçta yeni müdür geldi kendiyle görüşeceğiz ve bir karar çıkmasını bekliyoruz çünkü kanunun verdiği eğitim hakkımızı bizden alıyorlar, almasınlar diye uğraşıyoruz ifadelerine yer verdiler.

Öğrenciler tepkilerini pankartlarla dile getiriyor

Okullarının yıkım kararı sonrası mağdur olduklarını belirten Öğrenciler hazırladıkları pankartları Okul giriş kapısına asarak tepkilerini dile getirmeye devam ederken, eğitim haklarının ellerinden alınmamasını ve bir an önce ders başı yapmak istediklerini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184