"Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Kutlamaları Hendek'te Coşkuyla Devam Ediyor!"

Hendek Bilim şenliği Şehit polis Muammer Sencer Caddesi’nde 2.gün sürecek.

"Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Kutlamaları Hendek'te Coşkuyla Devam Ediyor!"

Hendek bilim şenliğine, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri, Daire Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Hendek halkı katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra protokol konuşmaları yapıldı serginin açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol hep birlikte stantları gezdiler

Türkiye'nin bağımsızlık ve çağdaşlaşma yolundaki en büyük adımlarından biri olan Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlamak için Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 100. Yılda 100 Atölye sloganıyla geniş katılımlı bir Bilim Şenliği gerçekleştirildi.

Hendek İlçe Milli eğitim müdürü Murat Çekiçcioğlu yaptığı konuşmada, Bilim şenliğimiz Hendek ilçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4007 projesi olarak hazırlanmış ve25-27Nisan tarihleri arasında deprem bölgesi olan Malatya yeşilyut’ta icra edilmiştir.

Şenliğimizin hendek’te icrası ise Cumhuriyetimizin 100.kutlamaları münasebetiyle bu gün ve yarın öğrenci ve halkımıza sunulacaktır dedi.

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır yaptığı konuşmada, Bu gün burada son derecede güzel bir faliyet için toplanmış bulunuyoruz Hendek bilim şenliğinin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Değerli Hendekliler sevgili öğrenciler bildiğiniz gibi bilim her şeyin başıdır bilim sayesinde insanlık bu seviyeye gelmiştir.

Hendek bilim şenliği de Hendek ölçeğinde Hendek için faydalı faaliyetlerde bulunacak ben bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum dedi.

Geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimize yönelik atölyeler pek çok okuldan öğretmenlerimizin katkılarıyla gerçekleşiyor. Bilim şenliğindeki zeka oyunları, STEM, robotik, ebru, origami atölyeleri, marşlar, özel sergiler, müzik korosu ve daha bir çok etkinlik öğrencilere geliştirici ve ilham verici bir deneyim sunuyor. Hendek Belediyesi önünde gerçekleştirilen etkinlikler 27 Ekim Cuma günü de devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184