Dikbayır’dan Okul Yıkımına Tepki

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Hendek’te yıkımı planlanan Hendek Anadolu Lisesi önünde Öğrenci ve Veliler ile birlikte basın açıklaması yaptı.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Hendek’te yıkımı planlanan Hendek Anadolu Lisesi önünde çok sayıda Veli ve Öğrencinin de eşlik ettiği Basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ile Mülki İdarecilere seslendi.

670 Öğrenci başka Okullara gönderildi

Basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dikbayır, kendisinin de aynı okuldan mezun olduğunu belirterek, Okulda 670 öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çekti. Yapılan yanlış bir uygulamadan, yapılan hatalardan ya da rant hesaplarından bugün bu 670 öğrenci şehir merkezine uzak bir okula gönderildi. Öğrenciler şimdi de İlçede başka uzak bir okula gönderdiler. Aynı durum orada da mevcut. O okulun öğrencileri ve velileri de haklı olarak bunu kabul etmedi. Onlar da haklı. Çünkü bu öğrenciler oraya gittiği zaman ikili eğitime geçilecek. Yani öğrencilerin bir kısmı sabah bir kısmı öğleden sonra gidecek. Bu evlatlarımızın birçoğu, kız çocuğu ve bu evlatlarımızın birçoğu köylerden geliyor. Yani kışın hava karardığı zaman böyle tenha okullarda eğitim görmek istemiyorlar ve haklılar ifadelerine yer verdi.

Dikbayır, yetkililere seslendi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'na seslenen Dikbayır, bu okulu neden yıkıyorsunuz? Hasarlıysa eğer bu okul 20 sene neden beklediniz? Eğer bu okulun hasarı yoksa ki 2 tane hasarsız raporu var, neden yıkıyorsunuz? Burada bir rant peşinde misiniz? Yoksa başka bir şeyin mi derdindesiniz bunu anlamak istiyoruz. Madem bu okulu yıkacaktınız, bu çocuklarımıza niye bir okul inşa etmeden bu evlatlarımızı bu okuldan çıkarıyorsunuz? Sorualrı ile yetkililere seslendi.

Bu uygulamayı derhal durdurun

Sakarya'nın ihracatta 9. sırada bir şehir, Türkiye ekonomisine katkıda 16. sırada bir şehir, eğitimde ise 45. sırada bir şehir olduğunu belirten Dikbayır, siz Sakarya'ya, Sakarya'nın eğitim sistemine daha ne yapmak istiyorsunuz? Bunu anlamak mümkün değil. Buradan hem öğrencilerimiz hem velilerimiz hem de vatandaşlarımız adına hem Milli Eğitim Bakanı'na hem Çevre Şehircilik Bakanı'na hem de Sakarya Valisi'ne son bir uyarı yapmak istiyorum. Bu yanlış uygulamayı derhal durdurun ifadeleri Öğrenciler ve Veliler tarafından alkışlarla desteklendi.

Hayalleriyle oynuyorsunuz

Eğitim sistemine yaptığınız kötülükler, eğitim sisteminde yaptığınız hatalar, bizi 100 yıl öncesine götürüyor diyen Dikbayır, bakın farkında değilsiniz, bundan 100 yıl önce saray eşrafı okurdu, halk okuyamazdı. Şimdi de mevcut iktidarın yandaşları, zengin çocukları okuyabiliyor; bu çocuklar okuyamıyor. Bu çocukların eğitim eşitliğini ellerinden alıyorsunuz. Bakın çok net söylüyorum; sizi toprak kabul etmez. Bu çocukların hayalleri ile oynuyorsunuz diye konuştu.

Öğretmen sıra taşımaz, Öğretmenlerimizin kıymetini anlayın artık

Ben buradan Sayın Bakan’a iki şey daha söylemek istiyorum. Sayın bakan bu tabloya bakın ve utanın. 12,13,14 yaşındaki çocuklar, şu anda okullarında, sınıflarında olması gerekirken burada size dertlerini anlatmaya çalışıyorlar. Haklarını savunmaya çalışıyorlar. Şapkayı önünüze koyun ve utanın. İkincisi bir şeyden daha utanın. Ben dün, bu çocukları gönderdiğiniz okula da gittim. O okulda gördüğüm tablo; öğretmenler sıra taşıyordu. Öğretmen sıra taşımaz. Öğretmen, öğrencisine bilgi verir. Bu ülkenin en kıymetli insanlarıdır. Öğretmen sıra taşımaz Sayın Bakan. Öğretmen okulunda temizlik yapmaz Sayın Bakan. Bu öğretmenlerimizin de kıymetini artık anlayın. Artık söyleyecek söz bulamıyorum. Derhal bu yanlış uygulamayı durdurun. Derhal bu çocukların mağduriyetini, velilerin mağduriyetini giderin ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler ve Veliler mağduriyetlerini dile getirdi

Dikbayır konuşmasının ardından sözü Hendek Anadolu Lisesinde eğitim gören Öğrenciler ve Veliler’e bıraktı. Sırasıyla mağduriyetlerini dile getiren Öğrenci Velisi bu yanlışın bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ederken, eğitim haklarının elinden alındığını dile getiren Öğrenciler ise bizler eğitimimize devam etmek istiyoruz, bizler sınıflarımızda olmamız gerekirken yağmur altında derdimizi anlatmaya çalışıyoruz ifadelerine yer verdiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184