Eğitim Fakültesinden Öğretmen Destek Merkezine Ziyaret

Hendek kampüsünde öğretmen adaylarının öğrenim gördüğü Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin öğretim üyeleri, Öğretmen Destek Merkezini ziyaret ettiler.

Eğitim Fakültesinden Öğretmen Destek Merkezine Ziyaret

Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’de bir ilk olarak öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla kurulan Öğretmen Destek Merkezi, faaliyete başladığı ilk günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açılışı yapılan Öğretmen Destek Merkezini son olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinden dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve ana bilim dalı başkanlarından oluşan bir heyet ziyaret etti.

Ziyarette ev sahipliğini İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Salih Güvendi ve Pınar Bulut yaptılar.

Öğretmen Destek Merkezi Müdürü Mahmut Araz, Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezi Sorumlusu Cemil Kurt, Ar-Ge Sorumlusu Nazmiye Kıyak; Eğitim Fakültesi heyetini Öğretmen Destek Merkezinde yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirdiler.

Öğretmen Destek Merkezindeki atölye ve birimleri gezerek incelemelerde bulunan Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri bazı atölyelerdeki çalışmalara da katıldılar.

Ziyaretin son bölümünde İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başkanlığında bilgi paylaşımı ve istişare toplantısı düzenlendi.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Fakültesi arasında yapılacak iş birliği ve ortak faaliyetlerle ilgili görüşlerin sunulduğu toplantıda öğretmen eğitimleri, öğrenci stajları, proje süreçleri, bilimsel çalışmaların analizi ve değerlendirmesi konularında önümüzdeki süreçte çalışmaların geliştirilmesi hususlarında karara varıldı. Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Öğretmen Destek Merkezini çok beğendiklerini ifade ederek eğitim alanında daha etkin ve verimli çalışmaların bu merkezde gerçekleştirileceğini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184