Erasmus+ Kapsamında Avrupalı Öğretmenler Hendek’te

Hendek Cumhuriyet İlkokulu koordinatörlüğünde yürütülmekte olan "İlkokul Öğrencilerinin Anahtar Becerilerini Geliştirmede Yapılandırmacı Yöntemler(Constructivist Methods in Developing Key Skills of Primary School Students) isimli Erasmus+ KA229 Okul Ortaklığı Projesinin beşinci ve son öğrenme öğretme eğitim faaliyeti(LTTA) Hendek Cumhuriyet İlkokulunun ev sahipliğinde Hendek’te yapılmaktadır.

Erasmus+ Kapsamında Avrupalı Öğretmenler Hendek’te

Faaliyete İtalya, İspanya, İsveç ve Litvanya’daki partner okullardan öğretmenler katılmaktadır. Öğrenme öğretme eğitim faaliyeti 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Faaliyet kapsamında katılımcı öğretmenlere Akran Zorbalığı ve Başedebilme Yolları ile Akran Arabuluculuğu konularında eğitimler verilerek workshop çalışmaları yapılmakta olup sınıf ziyaretleri gerçekleştirilerek Türk eğitim sistemi katılımcı öğretmenlere tanıtılmaktadır.

Faaliyet çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ziyaret edilmiş olup hem fakülte hakkında bilgi alınmış hem de Sosyal Yaşam Becerilerinin öğrencilere kazandırılmasına yönelik workshop çalışması yapılmıştır.

Projenin amacı; ilkokul çağından itibaren günümüz öğrencilerine 21. Yy. becerilerinin kazandırılmasıdır.

Bu kapsamda öğrencilerin; iletişimi başlatıp sürdürebilme, takım çalışması yapabilme, duygularını anlayıp ifade edebilme, zorbalık gibi durumlarla baş edebilme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi için alt amaçlar belirlenerek partner okullar tarafından ortak çalışmalar yapılmıştır. Proje 03/10/2019 tarihinde başlamış olup 02/10/2022 tarihinde sona erecektir.

Erasmus+ projesi kapsamında; Litvanya'da, Drama Yöntemiyle Duyguları Tanıma / İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi İspanya'da, Sportif ve Sanatsal Aktivitelerle Sosyal Yaşam Becerilerinin Geliştirilmesi İtalya'da, Montessori Yöntemiyle Problem Çözme Becerilerinin Geliştirilmesi İsveçte, Grup oyunları İle Öğrencilerin Grupla Etkileşim Becerisinin Geliştirilmesi Türkiye’de ise Zorbalığı Önleme:Saldırgan Davranışlarla Başedebilme Becerisinin Geliştirilmesi konulu eğitim faaliyetleri düzenlenmiştir. Ayrıca proje kapsamında öğrencilerin aktif katılımının sağlanması adına “Mektup Arkadaşlığı” gibi çalışmala da yapılmıştır.

 Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan Erasmus+ projeleri okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve gençlik alanlarında yararlanıcılara öğrenme fırsatları sunmaya devam etmektedir. Bu eğitim fırsatlarından yararlanmak için Türkiye Ulusal Ajansının https://www.ua.gov.tr/ web adresinden Erasmus+ projelerinin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Okulumuzun Avrupa Birliği okulları arasında görünürlüğünü sağlayan, bu ve bunun gibi projelerin hazırlanması, yürütülmesi süreçlerinde aktif görev alan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenimiz Ali İPEK’e İngilizce öğretmenimiz Nurdan Şeyma Nur İpek’e ve Sınıf Öğretmenimiz Gönül Cengiz’e teşekkür ederiz ifadesi kullanıldı.

Okulumuzun çalışmalarını takip etmek için ise https://hendekcumhuriyet.meb.k12.tr/ web adresi ile "cmhuriyetio" instagram hesabını takip edebilirsiniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184