Erasmus+ Köprüler Kurmaya Devam Ediyor

Hendek Cumhuriyet İlkokulunun koordinatörlüğünde yürütülmekte olan "İlkokul Öğrencilerinin Anahtar Becerilerini Geliştirmede Yapılandırmacı Yöntemler(Constructivist Methods in Developing Key Skills of Primary School Students) isimli Erasmus+ KA229 Okul Ortaklığı Projesinin dördüncü eğitim faaliyeti İsveç’in Kungsbacka şehrinde Furulidsskolan isimli partner okulumuzun ev sahipliğinde yapıldı.

Erasmus+ Köprüler Kurmaya Devam Ediyor

Faaliyete; Litvanya, İspanya ve İtalya'daki partner okullardan öğretmenler katıldı. Okulumuzu temsilen ise Okul Müdürü İbrahim Doğan, Müdür Yardımcısı Mustafa Mengİ, Psikolojik Danışman/Rehberlik Öğretmeni Ali İpek, Sınıf Öğretmenleri Hatice Kıran Doğan ve Sümeyra Dilek Uylas ile İngilizce Öğretmeni Şeyma Nur İpek katıldı.

Proje toplantısı 30 Mayıs – 03 Haziran 2022 tarihleri arasında İsveç’in Kungsbacka şehrinde Furulidsskolan isimli ilköğretim okulunda gerçekleştirildi. Eğitim faaliyetinin konusu " Grup oyunları İle Öğrencilerin Grupla Etkileşim Becerisinin Geliştirilmesi"dir. Öğretmenlerimiz sadece okulu ziyaret etmekle ve meslektaşları tarafından verilen dersleri izlemekle kalmadılar, aynı zamanda partner okulun doğada eğitim ortamlarını da deneyimleme imkanı buldular.

Katılımcı öğretmenlerimiz tarafından Türk kültürü ile Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginlikleri ev sahibi okulun öğrencileri ile öğretmenlerine tanıtılmıştır. Ayrıca proje maskotumuz olan “Nasreddin Hoca” ev sahibi okulun öğrencilerine tanıtılmış ve “Türkiye Şehir Rehberi” isimli kitap okul kütüphanesine hediye edilmiştir.

İsveç’teki partner okulumuz öğrencilerine doğayla bütünleşik bir eğitim ortamı sunmaktadır. Okul geniş bir orman arazisinin içine kurulmuştur. Anasınıfından itibaren tüm kademelerde deneyimleyerek öğrenme ön planda olup, eğitimin ilk yıllarından itibaren öğrencilere öz yeterlilik, öz denetim bilinci kazandırılmaktadır. Derslere entegre bir şekilde dışarda etkinlik saatleri bulunmakta ve bu saatlerde fiziki etkinlikler öğretmeni tarafından öğrencilerin takım çalışması bilincini geliştirmeye yönelik etkinlikler yapılmaktadır.

Projemizin önceki eğitim faaliyetlerinde;

Litvanya’da: Drama Yöntemiyle Duyguları Tanıma / İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi

İspanya’da: Sportif ve Sanatsal Aktivitelerle Sosyal Yaşam Becerilerinin Geliştirilmesi

İtalya’da: Montessori Yöntemiyle Problem Çözme Becerilerinin Geliştirilmesine konulu eğitim faaliyetleri yapılmıştır. Son eğitim faaliyeti Cumhuriyet İlkokulunun ev sahipliğinde 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Hendek-Sakarya’da gerçekleştirilecektir.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan Erasmus+ projeleri okul eğitimi, yetişkin eğitimi ve gençlik alanlarında yararlanıcılara öğrenme fırsatları sunmaya devam etmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184