Hendek Anadolu Lisesi TÜBİTAK’da

Hendek Anadolu Lisesinde öğrenim gören Ahsen Kaplan ve Ömer Özgen adlı öğrenciler, Okul Rehber Öğretmeni Uzman Psikolojik Danışman Musa Yıldırım danışmanlığında TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na başvurdular.

Hendek Anadolu Lisesi TÜBİTAK’da


Yapılan ön değerlendirme sonucunda İstanbul’da yapılacak olan bölge sergisine katılmaya hak kazandılar. 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında Marmara Üniversitesinde, yaptıkları bilimsel araştırmayı ve ulaştıkları bulguları sunacaklar. Ergenlerin Sosyal Dışlanma Düzeyleri ve İhtiyaç Doyumu arasındaki ilişkiyi araştıran Ömer Özgen ve Ahsen Kaplan, “Sosyal dışlanma ergenler için önemli bir konu, dışlanma yaşayan pek çok ergen depresyondan kaygıya varana kadar pek çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler.

 Yaptıkları araştırmada iyi ilişkiler kurabilen, kendi kararlarını alabilen ve bu kararların arkasında durabilen, kendini çevresine kanıtlayacak işler becerebilen ergenler dışlanmadıkları gördüklerini söylediler. Bu bulgunun çok önemli bir bulgu olduğunu çünkü insanlar ergenlik döneminde psikolojik açıdan güçlenebilirse bu gücü bir ömür kullanabilirler.” dedi.

Araştırmaya danışmanlık yapan Uzman Psikolojik Danışman Musa Yıldırım, “Bilim 21. yy’da bize ışık tutabilecek en iyi alternatif olarak göründüğünü, gençlerin bilime olan ilgisi ve merakı kendisini umutlandırdığını ve hemen kolları sıvadıklarını ifade etti.

6 aydır yoğun şekilde çalıştıklarını, meşakkatli bir süreçten geçtilerini ama bugün geldikleri noktadan çok memnun olduklarını ifade etti.Elde edilen bulguların literatüre katkı sağlayacağına inandıklarını, hem bilimsel bir bulguya ulaşanın hem de gençlerin kalbinde bilim ışığı yakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hendek Anadolu Lisesi Müdürü Abidin Dayıoğlu 2019-2020 yılının Hendek Anadolu Lisesi için tam bir altın çağ olduğunu ifade etti, “sanatta, sporda, bilimde… her alanda ön sıralarda yerlerini aldıklarınıbelirtti.

Elbette alacağız, devletimiz bütün kaynakları sağlıyor bizler de hakkını veriyoruz’’ dedi. Daha çok büyümek, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşımak için biz eğitimciler olarak üstümüze düşeni yapacağız.” dedi. Aynı zamanda sergide yer alan projelerinin Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından takdir edildiğini ve kendileri tarafından katılımcılara tebrik belgesi takdim edildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184