Hendek’ten Deprem Bölgesine Uyku Tulumu Desteği

Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri afet bölgesi için uyku tulumu üretiyor.

Hendek’ten Deprem Bölgesine Uyku Tulumu Desteği

Ülkemizde meydana gelen, 10 ili etkileyen büyük acılara ve kayıplara neden depremin yaraları toplumumuzun büyük bir yardımlaşma, dayanışma ve kenetlenmesi ile sarılmaya çalışılıyor.

Öğrenciler üretiyor

Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul öğretmenleri ve velilerin mali desteği ile tedarik edilen kumaşlar, okulun öğretmenleri ve öğrencilerinin çalışmaları ile Moda Tasarım Atölyesinde uyku tulumuna dönüştürülmektedir. Dikimi tamamlanan uyku tulumları günlük olarak paketlenerek afet bölgesine giden araçlara teslim edilmektedir.

Duygularını dile getirdiler

Çalışmalara gönüllü katılan öğrencilerden Sinem Ayar “Okulumun depremzedeler için böyle bir çalışma yaptığını duyunca hemen geldim ve çalışmalara destek oldum. Kardeşlerimize bir faydamız olduysa ne mutlu bizlere’’ diyerek duygularını ifade ederken, çalışmalara gönüllü katılan öğretmenlerden Hatice Oktar çalışmalarla ilgili olarak “Okulumuzda Moda Tasarım bölümünde öğretmenlik yapmaktayım. Depremzedeler için uyku tulumu dikiyoruz.  Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz ve üzerimize düşeni bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Afet bölgesinde olanları izledikçe üzülüyoruz, onlar için dua ediyoruz. Gerek öğretmen arkadaşlar, gerekse öğrencilerimiz ilk günden itibaren yardıma ihtiyaç duyulduğunda hemen gelip çalışmalara katılıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin ifadelerine yer verdiler.

Destek için devam edeceğiz

Okul Müdürü Alim Oktar “Ülkece yaşadığımız bu büyük felaket nedeniyle üzüntü içerisindeyiz. Yaşanan büyük acıların yarasını sarmak için ilk günden itibaren harekete geçtik, yardımsever öğretmen, öğrenci ve velilerimizin desteği ile 5 gün boyunca günlük 2000 sandviç hazırlayarak afet bölgesine gönderdik. Şu anda ise 3 gündür Moda Tasarım Atölyemizde uyku tulumu dikerek afet bölgesine gönderiyoruz. Okulumuz toplumla iç içe eğitim ve öğretime bundan sonra da devam edecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184