İkinci Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek,anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmek amacıyla Hendek genelinde düzenlediği kitap okuma yarışmasının ikincisi başladı.

İkinci Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Bir kültür klasiği haline gelmesi için çaba gösterilen Kitap Okuma Yarışmasında belirlenen yarışma kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserlerden oluşuyor.

Öğrenciler Her Kategoride Üç Kitap Okuyacak

Türkçe zümresi tarafından özenle seçilen altı kitabın okuyucularını beklediği yarışma, 5. ve 6. sınıflar ile 7 ve 8. sınıflar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. 5 ve 6. sınıflar kategorisinde yarışmaya katılacak öğrenciler Sezer Ün'ün yazdığı "Harflere Ne Oldu", Behiç Ak tarafından kaleme alınan "Çatıdaki Gezegen" ve Bernhard Hageman'ın "Emilia Ağaçta" adlı kitaplarını okuyacaklar. 7 ve 8. sınıf kategorisinde yarışmaya katılacak öğrenciler ise Figen Yaman Coşar'ın "Masal İstanbul", Aisha Saeed'in "Okumak İstiyorum" adlı kitabı ile Almila Aydın'ın yeni eseri Malikanedeki Yabancı" adlı kitabından sorumlu olacaklar.Şehit Mahmutbey Ortaokulu Türkçe zümresi tarafından ilçe genelinde düzenlenecek İkinci Ödüllü Kitap Okuma Yarışması başvuruları, 1 - 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Başvurular 15 Nisan 2022'ye Kadar Devam Edecek

Birincisi 2019-2020 ders yılında gerçekleştirilen I.Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına toplam 202 öğrenci başvurmuştu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmaya başvuruların artması beklenirken öğrenciler yarışmaya 1-15 Nisan tarihleri arasında başvurabilecek. Katılımcılara 24 Nisan 2022 Pazar günü Şehit Mahmutbey Ortaokulunda gerçekleştirilecek sınavla, her kategoride 50 soru yöneltilecek.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Şartnameye göre sınav sonuçları en geç 26 Nisan 2022 tarihinde //sehitmahmutbey.meb.k12.tr adresinde duyurulacaktır.

Ödüllerin Takdimi

Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasında bu yıl da yarışmacıları birbirinden değerli ödüller bekliyor. Yarışmada her kategoride birinci olana 500 TL, ikinci olana 300 TL, üçüncü olana ise 100 TL ödül verilecek. Ödüller 28 Nisan Perşembe günü Şehit Mahmutbey Ortaokulunda düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.

Şartnameye ulaşmak için meb_iys_dosyalar/54/04/732556/dosyalar/2022_03/09172239_KITAP-OKUMA-YARISMASI-SARTNAMESI.pdf bağlantısına tıklayınız

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184