İmam Hatip Lisesinden Deprem Tatbikatı

İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı.

İmam Hatip Lisesinden Deprem Tatbikatı

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda deprem tatbikatı düzenlendi.

Okul Müdürlüğü ve Öğretmenler tarafından tatbikat öncesinde Öğrencilere deprem anında neler yapılması gerektiği anlatılırken, Öğrenciler ise öğrendikleri bilgileri tatbikat ile uygulama fırsatı buldu.

Kontrollü şekilde Okul boşaltıldı

Ardından sirenlerin çalmasıyla birlikte sınıflarında bulunan Öğrenciler "çök, kapan, tutun" hareketlerini yaparak sirenin bitmesini bekledi. Sirenlerin bitmesinin ardından Öğrenciler görevli Öğretmenleri eşliğinde kontrollü olarak okuldan dışarı çıkarıldılar.

Yaralılara müdahale edildi

Gerçeği aratmayan tatbikatta Okulda 2 yaralı Öğrenci senaryosu işlenirken, tatbikatta hazır bulunan Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) üyeleri Okul içerisinde yaralı halde bulunan Öğrencileri yapılan ilk müdahalelerin ardından Oluş dışında güvenli alanlara çıkartmalarının ardından tatbikat sona erdi.

Sizler de Gönüllü olun

Tatbikat sonunda değerlendirmelerde bulunan Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Başkanı Erdal Aydın, Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz çünkü deprem kuşağında yaşıyoruz. Doğal afetlerin ve kazaların da yoğun yaşandığı bir bölgedeyiz o yüzden bu konularda bilgi sahibi olmalıyız. Bu anlamda tüm Öğrenci kardeşlerimizi, Öğretmenlerimizi ve hatta Velilerimizi bölgemizde bulunan Arama-Kurtarma Derneklerine üye olmaya ve bilinçlenmeye davet ediyoruz. Arama-Kurtarma Gönüllüsü olun, biz can da siz kurtarın diyoruz ifadelerine yer verdi.

SAKE hakkında bilgi

Tatbikat sonunda tamamı Gönüllü bireylerden oluşan Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) hakkında bilgiler verilerek Öğrencilerin Gönüllü olmaları için çağrıda bulunuldu.

SAKE’ye teşekkür

Tatbikat sonunda Okul Müdürü İsmail Alçorba ve Öğretmenler Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Yönetimi ve Gönüllülerine teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184