Kariyer Günleri Başladı

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kariyer Günleri başladı.

Kariyer Günleri Başladı

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerin ilgi duydukları mesleklerle tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla kariyer günleri projesini başlattı.

Kariyer Günlerinde öğrenciler hedeflerini sağlıklı bir şekilde belirlemeleri, meslekleri eğitim aşaması ve çalışma koşulları bakımından daha iyi tanıyıp irdelemeleri, meslek tercihi ve kariyer planlamasında doğru adım atmaları adına öğrencilerimiz tarafından bizlere iletilen ve çokça merak edilen meslek gruplarını belirleyip alanlarında uzman meslek elemanları ile buluşturmak amaçlanıyor.

Kariyer günlerinin ilk gününün konuğu Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümünden Profesör Doktor Ayşe Güler Küçükturan oldu.

Öğrenciler okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi bölümüyle ilgili merak ettiklerini sorma fırsatı buldular. Yoğun ilgi gören etkinlik görüntülü web konferans olarak gerçekleşti. Öğrenciler konuşmacı ile son derece samimi, keyifli ve yararlı geçen sohbeti sonunda öğrenciler hem meslekle ilgili akıllarındaki sorulara cevap buldular hem de meslek yaşamının içinde olan biriyle konuşarak örnek alabilecekleri bir büyüklerini tanımış oldular.

Kariyer günlerinin ikinci konuğu öğrenciler ile İlahiyat alanında tanınmış isimlerden Profesör Doktor Muhammet Aydın olacak.

Kariyer günlerinin devam eden program akışı ise şu şekilde;

10.12.2020 saat 19.00’da Yazılım Mühendisliği Alanında Selçuk Sırrı Tercan

11.12.2020 saat 19.00’da Veteriner Kemal Atala

14.12.2020 saat 18.00’da Polislik Alanıyla ilgili Hendek Emniyet müdürü Şevket İlhan

15.12.2020 saat 19.00’da Psikoloji Alanıyla ilgili Samet Makas

16.12.2020 saat 19.00’da Mimar Hilal Uludağ Yıldırım konuğumuz olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184