Mavi Işıktan Yayılan Huzur

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik bir farkındalık eğitim ve etkinliği gerçekleştirdi.

Mavi Işıktan Yayılan Huzur

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen eğitim etkinliğine Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Fulya Aktan Kibar. Hendek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Abidin Dayıoğlu ve okul öğretmenleri, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve öğrenciler katılım sağladılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli  Sosyal Çalışmacı Selin Öz ve  Hendek Sağlıklı Hayat Merkezinden  Psikolog  Melike Kahraman   Otizm Spektrum Bozukluğu konulu sunum ile öğrencileri bilgilendirildi.  Eğitim  Sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis , Otizmli bir çocuğun gelişimsel  durumunun anlatıldığı görseller ve mesajlarla  öğrencilere empati geliştirici  çalışma ile farkındalık sağladı.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekip  , renkli logolar  ile bütüncül kalp figürü oluşturarak , otizmli çocuklara sevgi ,ilgi ve şefkatle tutum almanın gerekliliğini vurgulayan  mesajlar ile  programı tamamladılar.

Doğuştan gelen ve genellikle hayatın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. Erken konan otizm teşhisi çocukların gelişimi için çok önemli bir işleve sahip ancak pek çok çocuk geç dönemde tanı aldığı için ciddi gelişim sorunları yaşıyor. Zamanında başlanan doğru bir eğitim süreciyle otizmli çocuklar diğer akranları ile aralarındaki gelişim geriliği farkını önemli oranda azaltabiliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184