Miniklere Teknoloji Farkındalığı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Kreş ve Anaokulu öğrencilerine yönelik Yeşilay farkındalığı etkinliğinde sunum gerçekleştirdi.

Miniklere Teknoloji Farkındalığı

Miniklere yönelik ekran ve dijital araçların kullanılmasından ziyade çocukların fiziksel, mental ve motor gelişimlerine etki edecek hareketli oyunlara yöneliminin desteklendiği eğitimde Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis bilgilendirmelerde bulundu.

Dijital bağımlılık

Teknolojinin ve buna bağlı ürünlerin dünyanın her yerinde hızlı bir yayılım gösterdiği bu günlerde teknolojik ürünleri kullanan insan sayısı her geçen artmaktadır. Doğal olarak bu kullanımlardaki aşırılık bireylerde “internet bağımlılığı, dijital oyun bağımlılığı ve akıllı telefon bağımlılığı” gibi durumların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Ebeveynlerini taklit eden çocuklar erken yaşlarda tanıştıkları  cep telefonu ve tabletlerin bağımlısı olabilmektedir. Erken çocuklukta teknoloji uygulaması sonucu ortaya çıkacak dijital bağımlılığın zararlarını ebeveyn ve çocuklar ile paylaşmak davranış ve uygulamalarda  özen gösterilmesi sağlıklı nesiller adına gerekliliktir.

Sosyalleşme problemi

Dijital bağımlılık ve İnternet bağımlılığı tespit edilen bireylerde duygu kaybı, uyku düzeninin bozulması, göz kuruluğu, kişisel bakıma dikkat etmeme, başarısızlık, internet erişimi olmadığında öfke durumu, bel ve boyun ağrıları, yeme düzeninin bozulması, aşırı stres, sosyalleşme problemi ve yalnızlık, depresyon gibi birçok rahatsızlık görülmektedir.

Teknoloji amacına uygun kullanılmalı

Akıllı telefon bağımlılığı ise özellikle erken çocukluk dönemindeki bireylerde çok ciddi boyutlara ulaşan zihinsel ve fiziksel olumsuzlukların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Ebeveynlerin, erken çocukluk döneminden başlayarak her yaş grubunda, bu bağımlılık türleriyle mücadele vermesi önem taşımaktadır. Bu sebeple, teknolojinin çocukların gelişimlerine katkı sağlaması ve amacına uygun bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Farkındalık çalışmaları devam edecek

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü erken yaşlarda çocuklarda bilinçlenmenin bağımlılıkla mücadele edilmesi anlamında küçük yaşlarda davranış geliştirmenin ve  erişkinlerin örnek tutum sergilemelerinin önemli olduğu hususunda farkındalık sağlayıcı çalışmalarına devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184