Öğrenci ve Öğretmenlere Kanser Farkındalığı

Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kanser farkındalığı eğitimi düzenlendi.

Öğrenci ve Öğretmenlere Kanser Farkındalığı

Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerine yönelik olarak Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim verildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar ve Uzm. Hem. Deniz De Asis tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası çalışmaları kapsamında Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerine yönelik olarak farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla eğitim verildi.

Erken tanının önemi

Yoğun katılımla gerçekleşen programda kanserden korunmanın önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, “Kanserden korunmak için sağlıklı yaşam biçimi alışkanlıkları kazanmak gerekir. Bu alışkanlıkları sağlıklı-dengeli ve doğal beslenme, spor ve yürüyüş gibi fiziksel aktiviteler, zararlı alışkanlıklardan(alkol, sigara vb) uzak durmak olarak özetleyebiliriz” ifadelerine yer verirken, Uzm. Hem. Deniz De Asis ise kanserin çeşitleri, tedavi yöntemlerini özetleyerek, kanserde erken tanının önemine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184